Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing ONMK2022lb dag 3

Voorbeschouwing ONMK2022lb dag 3

Net als de tweede dag begint de derde dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2022 lange baan met de langste afstanden, namelijk de 800m vrije slag dames en 400 wisselslag heren daarnaast staat ook de 4×100 wisselslag estafette op het programma. De middag sessie staat in het teken van de 50 rugslag, 200 vlinderslag, 100 schoolslag, 200 vrije slag en als afsluiter de 4×50 vrije slag estafette. Op enkele nummers is er geen deelname en op de 800 vrije slag staat een zwemster op de reserve lijst.

Evenementspagina

Livetiming

Zaterdag 7 mei 2022
Sessie 5
Inzwemmen 12.00 uur
Wedstrijd 13.00 uur
Pauze (+/- 15 min.) na programma 26 en programma 28

Programma 21 50m rugslag dames, inschrijflijst
Net als bij de tweede dag  begint de middag sessie met een sprint nummer, alleen nu mogen de dames als eerste Mandy Swart en Annette Wijnja staan op de rugslag sprint ingeschreven en Annette staat er met de vierde inschrijftijd het beste voor. Mandy vinden we terug op plaats 31 van de inschrijflijst bij de 20-plussers. Een podiumplaats lijkt tot mogelijkheden te behoren aangezien er een buitenlandse deelneemster sneller is ingeschreven dan Annette.  

Programma 22 50m rugslag heren, inschrijflijst
Bij de heren kan Nico Swart misschien ook een medaille winnen, maar daarvoor zal hij één Nederlander moeten verslaan. Hij staat als zevende ingeschreven, maar er staan drie deelnemers van buiten Nederland op de inschrijflijst. Het zal zeker niet makkelijk zijn, want het verschil met de derde Nederlander is meer dan een seconde.

Programma 25 100m schoolslag dames, inschrijflijst
Drie zwemsters wagen zich aan de 100 schoolslag en vooral de deelname van Marjo Goelema en Annette Wijnja zal niet verrassend zijn. Beide dames staan als snelste ingeschreven, maar het is absoluut niet zeker dat ze het goud weten te winnen. Annette lijkt naast het goud ook nog een goede kans te maken om het Nederlandse Masters Record te verbeteren, maar dan is winst wel een vereiste. Marjo zal dan haar inschrijftijd moeten benaderen. De laatste die bij de dames start is Mandy Swart en zij staat in de middenmoot van de inschrijflijst.

Programma 26 100m schoolslag heren, inschrijflijst
Nico Swart staat als enige Biesboschzwemmer op de startlijst en net als zijn dochter vinden we hem in de middenmoot terug op de inschrijflijst. Nico staat als negende ingeschreven en het lijkt er op dat hij nog wel enkele plaatsen hoger kan eindigen.

Programma 27 200m vrije slag dames, inschrijflijst
Na deelname op de 400 en 1500m vrije slag zal Nadine Scheeve ook de 200 vrije slag zwemmen. Nadine staat komt bij de 25-plussers aan de start en daar is een deelname van meer dan 20 dames te vinden.

Programma 28 200m vrije slag heren, inschrijflijst
Bij de heren is de deelname met Paul Wijnja en Wouter van der Stelt twee keer zo groot. Wouter en Paul staan beide als 13e ingeschreven in hun categorie. Voor beide is het een goede generale voor het EMK2022 dat in Rome (ITA) plaats gaat vinden.  

Programma 29 4x50m vrije slag gemengd, inschrijflijst
Het laatste nummer van de derde dag is de 4×50 vrije slag estafette en de ploeg bestaande uit Paul, Wouter, Annette en Marjo staat als derde bij de 200-plussers ingeschreven. Het verschil met de tweede ploeg is ‘maar’ 0,02 seconden en de nummer vier staat op twee seconden, maar het is  niet bekend welke tijden zij gebruikt hebben voor hun inschrijftijd, dus het wordt spannend of het lukt om een medaille te veroveren.

Het lijkt er dus op dat op basis van de inschrijvingen dit een mooie dag qua medailles kan worden met twee keer een eerste plaats en een derde plaats op de inschrijflijst. De spanning zal er zeker niet minder om zijn, want iedere keer zijn er nog verrassingen geweest en aangezien de top drie van de Nederlanders een medaille winnen is het medailleklassement niet altijd een goede weergave van de werkelijkheid.

%d bloggers liken dit: