Opgericht op 20 mei 1968
 
Goud en NMR tijdens tweede dag ONMK2022lb

Goud en NMR tijdens tweede dag ONMK2022lb

Eindhoven, 6 mei 2022 – De tweede van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2022 lange baan (ONMK2022lb) heeft mooie resultaten opgeleverd. ’s Morgens werden er 5 clubrecords, en een Brabants Masters Record gezwommen. In de middagsessie werden de eerste medailles behaald. Zowel Paul als Annette Wijnja mochten een medaille ophalen.

De ochtend begon met de 400 meter vrije slag en Wouter van der Stelt en Paul Wijnja kwamen in dezelfde serie aan de start. Paul nam het initiatief van de twee en per 50 meter zwom hij steeds verder weg bij Wouter. Uiteindelijk was Paul iets meer dan een seconde langzamer dan zijn snelste tijd ooit en hiermee werd hij 10e in zijn categorie. Wouter bleef iets verder boven zijn persoonlijk record, maar verbeterde wel zijn clubrecord van gisteren tijdens de 1500 meter. Wouter werd 9e in zijn categorie. Pieter Pijnenburg stond ook ingeschreven, maar helaas was hij niet fit en besloot hij niet te startten.  Bij Nadine ging het gelukkig beter dan gisteren tijdens de 1500 meter, ze wist nu een vlakkere race te zwemmen al had ze de laatste 50 meter wel erg veel over. Uiteindelijk was Nadine bijna 40 seconden sneller dan gisteren na 400 meter en maar ongeveer 10 seconden langzamer dan haar snelste 400 meter tijd in het 50 meter bad.

Op de 100 rugslag begon Nico Swart in een mooi tempo, maar al snel ging hij meer op kracht zwemmen waardoor hij de laatste 20 meter ‘dood’ ging. Toch was Nico tevreden met zijn eindtijd want deze lag in het verlengde van zijn tijden uit het 25 meter bad. Mandy Swart en Annette Wijnja kwamen bij de dames aan de start en beide zwommen clubrecords. Mandy verbeterde met haar eindtijd het clubrecord met bijna 10 seconden. Annette zwom op zowel de 50 als de 100 meter een clubrecord en verbeterde met haar eindtijd ook nog het Brabants Masters Record (BMR). Op de 50 meter zat ze maar 0,03 seconden boven het BMR.

De middag begon met de 50 vlinderslag en bij de heren werd de eerste medaille van dit toernooi behaald. Paul wist een goede vlinderslag sprint te zwemmen en hij werd uiteindelijk derde Nederlander in de uitslag, maar vijfde in totaal. Zijn tijd was iets meer dan een halve seconde boven zijn beste tijd. Bij de dames kwamen Marjo Goelema en Mandy aan de start en de dames deden dit niet veel voor elkaar onder. Mandy was 0,18 seconden sneller dan Marjo, maar Marjo verbeterde het clubrecord en eindigde op de vervelende vierde plaats in haar categorie.

Op de 200 meter schoolslag maakte Annette haar favorieten rol ruimschoots waar. In een vlakke race zwom Annette naar het goud in een Nederlands, Brabants en club Masters Record. De tussentijden op de 50 en 100 meter waren ook goed voor clubrecords. Sanne van de Pol en Nico Swart deden qua eindtijd niet veel voor elkaar onder. Sanne was 0,04 seconden sneller dan Nico, maar de indeling was verschillend. Nico was tot en met 150 meter sneller dan Sanne, die de laatste 50 meter sneller aflegde dan Nico. Beide waren uiteindelijk tevreden met hun tijd en Nico ook met zijn clubrecord.

Op de 100 vrije slag kwamen we Wouter en Paul bij de heren en Marjo bij de dames tegen. De laatste twee wisten allebei binnen de één minuut en 10 seconden te finishen. Al scheelde het bij Marjo niet veel, ze bleef maar 0,11 seconden onder de grens. Marjo werd uiteindelijk 5e in haar categorie en verbeterde het clubrecord. Paul ging het laatste stuk moeizaam, maar bleef ruim anderhalve seconde onder één minuut 10 seconden en eindigde als 10e. Voor Wouter is de 100 meter te kort, maar hij was tevreden met zijn tijd. Wouter was maar een halve seconde langzamer dan zijn inschrijftijd en zijn doel is later deze middag de estafette 4×200 vrije slag samen met Mandy, Sanne en Nico.

Op de 200 wisselslag kwam alleen Nadine aan de start door de afmelding van Pieter. Nadine heeft één keer eerder de 200 wisselslag in een 50 meter bad gezwommen en dit is ruim drie jaar geleden. Helaas lukte het Nadine niet om sneller te zijn dan haar tijd uit 2019. Morgen alleen nog de 200m vrije slag voor Nadine en dan zit dit ONMK voor haar erop.

Als laatste stond de 4×200 vrije slag estafette op het programma. Mandy ging als eerste te water en zij zwom maar enkele seconden boven haar persoonlijke record uit het 50 meter bad. Sanne ging daarna te water en zij begon zoals Sanne altijd doet in een hoog tempo. Op het einde kon ze het tempo goed volhouden en gaf als eerste over aan Nico. Nico zwemt niet heel graag de vrije slag en zeker niet de 200 meter, maar hij liet vandaag zien dat hij het wel kan. Zeker zijn laatste 50 meter liet hij zien alles voor de estafette te geven. Als laatste mocht Wouter starten en hij begon rustig, maar daardoor kon hij een heel goed ingedeelde 200 meter laten zien. De eindtijd van de vier was goed voor een clubrecord en iets meer dan een halve minuut langzamer dan een maand geleden in het 25 meter bad.

De tweede dag heeft dus twee medailles opgeleverd, goud voor Annette en brons voor Paul en daarnaast zwom Annette een Brabants en Nederlands Masters Record op de 200 schoolslag en een Brabants record op de 100 rugslag.

Morgen ochtend komen er geen Biesboschzwemmers aan de start, maar ’s middags komen er zeven zwemmers aan de start. Er is deelname op de 50 rugslag, 100 schoolslag, 200 vrije slag en 4×50 vrije slag estafette. Op diverse onderdelen is er kans op een medaille en misschien zelfs wel Brabantse en Nederlandse masters records.

%d bloggers liken dit: