Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing ONMK2022lb dag 1

Voorbeschouwing ONMK2022lb dag 1

Van 5 tot en met 8 mei 2022 worden in het Pieter van den  Hoogenband Zwemstadion de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2022 lange baan (ONMK2022lb) gehouden. Namens de Biesboschzwemmers komen 10 masters aan de start en zij zijn goed voor 47 persoonlijke en 3 estafette starts. Zoals gebruikelijk begint het ONMK met de 1500 meter vrije slag en hierop zijn vier zwemmers ingeschreven.

Evenementspagina

Livetiming

Donderdag 5 mei 2022
Sessie 1
Inzwemmen 11.30 uur
Wedstrijd 12.30 uur
Pauze (+/- 10 min.) na serie 4 programma 2 en serie 3 programma 3

Programma 2 1500m vrije slag heren, inschrijflijst, aanvang 12.30 uur
Bij de heren is er deelname van drie zwemmers en zij komen uit bij de heren 25+, 35+ en 50+. Als eerste zal waarschijnlijk Sander van Tilburg het Eindhovense water in duiken. Hij is van de drie BBZMasters als langzaamste ingeschreven. Sander komt uit in de 35+ categorie en staat als vierde van de vijf deelnemers ingeschreven. Op de derde plaats staat een oud-Biesboschzwemmer in de naam van Anne-Willem Kroonen en de verwachting is niet dat Sander deze zal verslaan. Wouter van der Stelt staat bij de 50-plussers als zevende ingeschreven van de zeven zwemmers. Zijn tijd is vier jaar oud en Wouter zal zeer tevreden zijn als hij in de buurt van deze tijd weet te finishen. Pieter Pijnenburg is de laatste zwemmer die ingeschreven staat en bij de heren 25+ staat hij op een bronzen plaats ingeschreven. Er lijken kansen te zijn op een medaille, maar het is niet zo dat Pieter de medaille ‘even’ op kan halen, want de nummer vier is maar een aantal seconden langzamer ingeschreven.

Programma 3 1500m vrije slag dames, inschrijflijst
Bij de dames is er ook deelname en dan in de naam van Nadine Scheeve. Nadine staat als zevende van de zeven dames ingeschreven en zij heeft misschien wel een kans om te stijgen, maar het podium is te ver weg.

Alle vier de zwemmers zullen in ieder geval een clubrecord bij de masters zwemmen, aangezien er in hun categorie nog geen tijd is gerealiseerd en misschien dat er ook nog enkele tussentijden als clubrecord aangemerkt worden. Dit alles zal in de loop van de donderdag middag bekend worden en voor Nadine, Pieter en Wouter is dit pas de eerste van vele starts. Voor Sander zit het na de dondermiddag er op, hij heeft zich niet op meer afstand in laten schrijven.

%d bloggers liken dit: