Opgericht op 20 mei 1968
 
Geen medailles, wel records ONMK2022lb Dag 1

Geen medailles, wel records ONMK2022lb Dag 1

Eindhoven, 5 mei 2022 – Terwijl overal in Nederland de vrijheid werd gevierd, vierden de masters van Nederland en Europa dat er weer een kampioenschap gehouden werd. In Eindhoven zijn van 5 tot en met 8 mei de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2022 lange baan en traditioneel bestaat de eerste sessie uit de 1500 meter.

Bij de heren kwamen drie Biesboschzwemmers aan de start, te weten Wouter van der Stelt, Sander van Tilburg en Pieter Pijnenburg. Als we kijken naar de rangschikking heeft Sander het beste gepresteerd, want hij wist in zijn categorie op de vierde plaats te eindigen. Zijn eindtijd en tussen na 800 meter waren ook nog eens goed voor persoonlijke records. Op de 1500 meter was Sander bijna drie kwart minuut sneller dan zijn oude tijd en de 800 meter ging ruim 17 seconden sneller dan ooit. Wouter wist een hele vlakke race te zwemmen en eindigde maar negen seconden boven zijn snelste tijd ooit en hiermee werd hij zesde van de zeven gestarte zwemmers. Pieter kwam geen moment lekker in zijn race en tikte net boven de 20 minuten aan en was hiermee uiteraard niet tevreden. Pieter stond als derde ingeschreven, maar helaas werd hij vijfde bij de 25-plussers.

Voor Nadine Scheeve gold hetzelfde als voor Pieter dat het voor geen meter ging en dan is 1500 meter een lange afstand. In tegenstelling tot de heren kon ze geen stabiel tempo houden.

Wel werden er tien clubrecords in totaal gezwommen, maar dit kwam doordat er nog geen recordtijden in de boeken stonden. Wouter en Nadine deden dit op de 400, 800 en 1500 vrije slag en Pieter en Sander op de 800 en 1500 meter.

Morgenochtend komen Wouter, Pieter en Nadine opnieuw aan de start, dan zwemmen zij de 400 meter vrije slag samen met Paul Wijnja. Nico en Mandy Swart en Annette Wijnja zwemmen ’s morgen de 100 rugslag. ’s Middags staat de 50 vlinderslag, 200 schoolslag, 100 vrije slag, 200 wisselslag en 4×200 vrije slag estafette op het programma.

%d bloggers liken dit: