Zilver op schoolslag sprint tijdens AIYSC2022

Antwerpen (BEL), 9 april 2022 – De tweede dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup 2022 (AIYSC2022) stond voor Lars in het teken van de 100 en 200 vrije slag en 50 schoolslag. Op alle drie de afstanden wist Lars zijn persoonlijke records in het 50 meter bad aan te scherpen. Op de schoolslag behaalde Lars zijn beste prestatie.

De dag begon met de 100 vrije slag en Lars opende net boven de 31 seconden en dankzij een sterke tweede baan wist hij zijn inschrijftijd met ruim drie en een halve seconde aan te scherpen. Deze eindtijd was goed voor een 18e plaats in zijn categorie.

Na de middag stond als eerste de 50 schoolslag op het programma en het doel was binnen de 35 seconden te finishen. Vanaf het begin had Lars een goed tempo te pakken en hij wist zijn doel te realiseren. Lars finishte binnen de 35 seconden en dit bleek goed te zijn voor zilver.

De laatste afstand van de dag was de 200 vrije slag en naast een goede eindtijd ging het ook om een goede indeling. Het eerste lukte, want Lars was ruim twee seconden sneller dan zijn inschrijftijd. Het gedeelte over de indeling ging de mist in, want Lars had te veel over aan het einde van zijn race. Lars was ruim twee seconden sneller dan de één na laatste 50 meter.

Morgen komt Lars nog drie keer aan de start met ’s morgens de 400 vrije slag en ’s middags de 100 schoolslag en 50 vrije slag. Het doel is om weer goede races te zwemmen en op de schoolslag proberen de finale te halen. Amy zal ook mee naar Antwerpen gaan om ook 50 vrije slag te zwemmen.