Opgericht op 20 mei 1968
 
Jonge Biesboschzwemmers scoren met medailles en persoonlijke records

Jonge Biesboschzwemmers scoren met medailles en persoonlijke records

Andel, 9 april 2022 – Twintig jonge Biesboschzwemmers kwamen aan de start van de vierde wedstrijd van het minioren- en limietcircuit van dit seizoen. Bij het minioren circuit zijn er medailles en daarvan gingen er 19 met Biesboschzwemmers mee. De verdeling was 9 goud, 6 zilver en 4 brons en daarnaast werden er ook nog 20 persoonlijke records gezwommen. Bij de nummers van het limietcircuit was de oogst van persoonlijke records wel minder, maar zeker goed te noemen.

Minioren tonen klasse

Voor Jesse Drewes, Amy de Kooter, Shanya Muilenburg, Femke van den Oven en Maud Vonk was het een gouden middag. Shanya was op de 100 school-, wissel- en vrije slag de beste en voor Maud was er goud op de 100 rug- en schoolslag en ook Jesse behaalde twee gouden medailles namelijk op de 25 schoolslag en 50 vrije slag. Voor Amy was er goud op de 200 vrije slag en Femke deed dit op de 50 vrije slag. Amy, Femke en Maud behaalden ook nog zilver. Amy deed dit op de 100 rug- en schoolslag achter Maud, terwijl Maud zilver haalde op de 200 vrije slag achter Amy. Femke moest op de 25 schoolslag genoegen nemen met de tweede plaats.

Silke Jetten wist net als Shanya op drie afstanden een medaille te veroveren. Op de 100 wisselslag, die ze voor het eerst zwom, haalde zilver en op de 100 school- en vrije slag was er brons.

De laatste drie medailles werden door Björn Hoogerwerf, Marley Spijker en Cil de Vries behaald. Cil kreeg een zilveren medaille voor zijn prestatie op de 50 vrije slag en Marley haalde op dit nummer brons. Brons was er ook voor Björn op de 25 schoolslag.

Lisa van Willigen en Ise Vink haalden geen medailles, maar zij zwommen hun afstanden voor de eerste keer en ze deden het heel goed.

Ruim tiental records voor junioren

Bij de limietwedstrijd stond onder andere de 200 vrije slag op het programma en op dit nummer wisten Mirthe Bults, Anne Lisman, Rens Lisman, Jansje de Ridder en Rik Vink hun persoonlijke records aan te scherpen. In de meeste gevallen ging het om vele seconden. Anne haalde bijna een minuut van haar oude toptijd af.  Ook Tess Vonk en Anieke aan de Wiel wisten één of meerdere persoonlijke records te verbeteren, maar dan op de korte nummers.

Over twee weken, aan het begin van de meivakantie, staat de laatste competitiewedstrijd op het programma en dan is het doel om bij de top drie te horen in de eindstand.

Uitslag Miniorencircuit deel 4

Uitslag Limietcircuit deel 4