Opgericht op 20 mei 1968
 
Progressie voor Masters

Progressie voor Masters

Zwijndrecht, 9 april 2022 – Terwijl de jonge Biesboschzwemmers een wedstrijd in Andel zwommen, gingen acht zwemmers naar een masterswedstrijd in Zwijndrecht. Er werd deelgenomen op afstanden vanaf 50 tot en met 1500 meter. In totaal werden er negen clubrecords, drie Brabantse en twee Nederlandse Masters Records gezwommen. Daarnaast werden er ook nog vier persoonlijke records gezwommen.

Annette Wijnja wist deze middag op de 50 en 100 meter schoolslag haar club, Brabantse en Nederlandse records van een week geleden aan te scherpen. Op de 50 meter ging ze een tiende van een seconde sneller en op de 100 meter haalde ze bijna drie seconden van haar record af. Vorige week was het een tussentijd van de 200 meter en deze keer ging het om de 100 meter. Ook op de 100 rugslag wist Annette het Brabants record aan te scherpen. Halverwege de 100 meter verbeterde Annette het clubrecord.

Voor Wouter van der Stelt en Nadine Scheeve waren er clubrecords op de 800 en 1500 meter, daarnaast wist Nadine ook het record op de 400 meter in haar categorie op haar naam te zetten.

Jan Pieter de Raad en Mandy Swart wisten persoonlijke records te zwemmen. Mandy wist op de 100 schoolslag haar beste tijd met bijna een seconde aan te scherpen. Een goede opsteker op weg naar de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK).  Jan Pieter heeft een aantal jaren niet gezwommen en deze middag wist hij op de 50 vrije slag direct ruim binnen de halve minuut te finishen. Op de dubbele afstand was Jan Pieter drie en een halve seconde sneller dan ooit. Het laatste record zwom Jan Pieter op de 50 rugslag en hier was hij een halve minuut sneller dan ooit.

Voor Sanne van de Pol, Nico Swart, Mandy en Wouter was deze middag een goede generale op de 4×200 vrije slag. Op dit nummer zullen ze medio mei tijdens de ONMK ook aan de start verschijnen. Sanne mocht tevreden terug kijken op haar tijden op de 50 en 100 schoolslag.

Paul Wijnja startte op de 100 vlinder- en vrije slag. Op de vrije slag ging het een stuk sneller dan een week geleden, hij was ongeveer twee seconden sneller. De 100 vlinderslag heeft Paul al enige jaren niet meer gezwommen en zijn eindtijd liet zien dat dit ten onrechte is. Hij wist een goede tijd neer te zetten.

Het grootste deel van deze groep zal in mei in Eindhoven tijdens de Masters Kampioenschappen aan de start verschijnen. Voor een klein deel zal het een voorbereiding zijn op de Europese kampioenschappen die eind augustus en begin september in Rome (ITA) gehouden gaan worden.

Uitslag