Opgericht op 20 mei 1968
 
Zilveren finale Lars de Kooter

Zilveren finale Lars de Kooter

Antwerpen (BEL), 10 april 2022 – De laatste dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup stond in het teken van de 50 en 400 vrije slag en 100 schoolslag. Lars de Kooter startte op alle drie de onderdelen, terwijl Amy de Kooter alleen op de sprint startte. Lars mocht zelfs twee keer de 100 schoolslag zwemmen.

In de ochtend stond de 400 vrije slag op het programma en het doel was een vlakke race te zwemmen, maar niet te langzaam te starten. Hierin slaagde Lars ruimschoots met een tussentijd op de 100 meter die enkele tienden sneller was tijdens de 200 meter een dag eerder. Lars kon het tempo goed volhouden en zelfs de laatste 100 meter nog te versnellen waardoor hij ruim binnen de vijf minuten finishte op een vierde plaats.

De middag begon met de 100 schoolslag en hierop startte Lars zoals de laatste tijd gebruikelijk sneller dan zijn persoonlijk record op de 50 meter. Lars wist zijn slag goed af te maken en uiteindelijk was hij bijna een seconde sneller dan hij medio maart had gezwommen. Na alle series bleek Lars de snelste te zijn bij de 13 en 14 jarigen en had hij zich ook als snelste geplaatst voor de finale. In de finale opende Lars iets langzamer, maar keerde wel als snelste. De tweede 50 meter wist Lars net als eerder op de dag netjes te zwemmen, maar helaas was er één zwemmer die sterker was en tikte Lars als tweede aan, slechts 0,04 seconden langzamer dan aan het begin van de middag.

De 50 vrije slag zat tussen de series en finale in en op dit nummer haalde Lars bijna 0,3 seconden van zijn oude tijd af en is hij op dit moment in het 50 meter bad sneller dan in het 25 meter bad. Ook Amy is nu in het 50 meter bad sneller dan in het korte bad. Ze startte op haar gebruikelijke manier en merkte aan het einde dat een 50 meter bad toch wel lang is. Met een goede finish bleek ze ruim een kwart seconde sneller te zijn dan haar inschrijftijd en hiermee was ze dik tevreden.

Na afloop gingen Lars en Amy dan ook meer dan tevreden naar huis en wordt er al weer uitgekeken naar de volgende wedstrijden.

Uitslag