Schoolslag weer goed voor ereplaatsen

De derde dag van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan 2021 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion heeft weer twee ereplaatsen opgeleverd voor Lars de Kooter en Tess Vonk.

Tess mocht de sessie beginnen met de 100m vrije slag en het doel was een persoonlijk record te zwemmen. De opening was goed, maar in de tweede 50m verloor ze ten opzichte van haar beste tijd en bleef ze er net boven. In het klassement zakte ze daardoor een plaats.

De eerste plaats in het klassement veroverde ze later op de ochtend doir een goede 200m schoolslag. Tess opende snel en in een hoog ritme en dit werd haar aan het einde bijna teveel. Ze wist de winst toch te oakken, maar het verschil was maar 0,05 seconden. Vanmiddag nog twee nummers te weten de 100 rugslag en 200 wisselslag.

Lars begon met de 100 schoolslag deze ochtend en hij wilde een tijd zwemmen van één minuut en 12 seconden. Het begin was veel belovend, maar het is wennen als je hard zwemt. Op de laatste keerpunten verloor Lars tijd doordat hij niet uit kwam. Zijn eindtijd was wel sneller dan zijn inschrijftijd, maar langzamer dan de eerste 100 meter tijdens de 200m gisteren. Op de 200 vrije slag wist Lars bijna drie seconden van zijn tijd te halen. Lars opende in een goede tempo en afgezien van de derde 50m zwom hij een sterke race en gebruikte hij zowaar zijn benen. Lars zakte wel in het klassement van de 13e plaats na de schoolslag naar een 14e plaats na de vrije slag. Vanmiddag sluit Lars af met de 100 vlinderslag en 200 rugslag en is het doel bij de beste 20 in het klassement te eindigen.