Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing NJKkb2021 Dag 3

Voorbeschouwing NJKkb2021 Dag 3

Ook de laatste dag van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan 2021 (NJKkb2021) in Eindhoven staan er vier afstanden op het programma met in totaal 600 wedstrijd meters. Deze laatste dag zal het er dus op aan komen wie er nog voldoende energie heeft om nog vier keer een goede race te zwemmen. Voor Tess staat er 100 vrije slag, 200 schoolslag, 100 rugslag en 200 wisselslag op het programma en Lars start op de 100 schoolslag, 200 vrije slag, 100 vlinderslag en 200 rugslag.

Livetiming
Livestream

Zondag 12 december 2021
Sessie 5
Inzwemmen 7:00 uur
Wedstrijd 8:00 uur

Programma 43 100m vrije slag meisjes junioren 1 en 2
De laatste dag begint voor Tess met het koninginnenummer, de 100 meter vrije slag. Eind november in Gorinchem zwom Tess ruim een seconde van haar tijd af en die tijd is goed voor een zevende plaats op de inschrijflijst. De snelste zwemsters gaan ruim een seconde sneller.

Programma 46 100m schoolslag jongens junioren 1 en 2
Ook Lars begint de laatste dag met een 100 meter en dan gelijk zijn favoriete slag, de schoolslag. De verschillen in de top vier zijn best groot. Lars staat als derde ingeschreven op ruim twee seconden van de tweede tijd. De vierde tijd is ruim een seconde langzamer dan Lars. Ook op dit nummer heeft Lars zichzelf een doeltijd gesteld en die is ruim twee en een halve seconde sneller dan zijn inschrijftijd.

Programma 57 200m schoolslag meisjes junioren 1 en 2
Na de 100m schoolslag van Lars mag Tess de 200 meter gaan zwemmen. Zij wist in Amsterdam eind oktober een snelle tijd te realiseren, maar in de tussentijd is er nog één zwemster geweest die sneller is dan Tess. Het verschil tussen beide meiden is 0,2 seconden. Achter Tess staat nummer drie op een seconde van Tess en dan is er een gat van ruim 10 seconden. Deze drie meiden kunnen er dus een hele mooie en spannende race van gaan maken.

Programma 60 200m vrije slag jongens junioren 1 en 2
De laatste start van de vijfde sessie is voor Lars en dat is de 200m vrije slag. De tijd van Lars heeft hij gezwommen tijdens de 400m vrije slag eind november in Gorinchem. Die tussentijd is goed voor een 27e plaats en normaal gesproken zal hij sneller moeten kunnen en zeker binnen de twee minuten twintig seconden kunnen finishen. In de serie van Lars is er een verschil van ongeveer drie seconden tussen de snelste en langzaamste zwemmer.

Zondag 12 december 2021
Sessie 6
Inzwemmen 13:00 uur
Wedstrijd 14:00 uur

Programma 63 100m rugslag meisjes junioren 1 en 2
De laatste sessie start voor Tess met de 100 rugslag en op dit nummer staat ze als 11e ingeschreven, maar een verbetering van haar tijd zou normaal gesproken moeten kunnen. De reden is dat zij in Andel een slechte finish had die haar meerdere tienden van een seconde kostte en voor het eindklassement zal het ook van belang zijn dat zij zich weet te verbeteren.

Programma 64 100m vlinderslag jongens junioren 1 en 2
De laatste sessie voor Lars zal niet de makkelijkste voor hem worden. Hij begint deze sessie met de 100m vlinderslag en staat als 34e ingeschreven. De vlinderslag gaat bij Lars nog wisselvallig al gaat de eerste 50 meter tegenwoordig steeds beter. Afgelopen zomer heeft Lars laten zien sterk te zijn ook al is hij vermoeid en dat zal hij deze middag zeker moeten zijn.

Programma 69 200m wisselslag meisjes junioren 1 en 2
Tess sluit haar toernooi af met de 200 meter wisselslag. Een uitdaging met alle slagen en het zal zeker afwachten zijn hoeveel energie Tess nog heeft voor een goede tijd. Tess staat als derde op de inschrijflijst en dit met een tijd die ze afgelopen zomer heeft gezwommen in Werkendam. De nummers twee tot en met vier staan op twee seconden van elkaar. De snelste zwemster staat vijf seconden sneller ingeschreven dan de nummer twee. Dit is ook de zwemster die in het klassement op de eerste plaats staat.

Programma 72 200m rugslag jongens junioren 1 en 2
Lars mag eindigen met de 200 meter rugslag en hij zal hier zeker een persoonlijk record op kunnen zwemmen. De tijd van Lars is al weer ruim twee jaar oud en net als Tess heeft Lars deze tijd in Sliedrecht gezwommen tijdens de competitiewedstrijd die daar gehouden werd. Lars zwom de 200 rugslag toen voor het eerst en dit wordt zijn tweede keer dat hij de 200 ‘rug’ zal zwemmen. Ondanks dat gegeven staat Lars als 35e ingeschreven, maar er zijn vier zwemmers die de 200 rugslag nog nooit hebben gezwommen.

Na negen races in twee en een halve dag zal het afwachten zijn welke eindklassering er behaald wordt door Tess en Lars. De verwachting is dat Tess zeker bij de beste 10 zwemsters moet kunnen eindigen en Lars zal gaan proberen om bij de top 20 te eindigen. Voor beide zwemmers zullen er afstanden zijn waarop ze heel graag zich willen verbeteren omdat ze hier bij de beste zwemmers horen.