Opgericht op 20 mei 1968
 
Nog een ereplaats tijdens NJKkb2021

Nog een ereplaats tijdens NJKkb2021

De laatste sessie van de Nderlandse Junioren Kampioenschappen korte baan 2021 (NJKkb2021) in Eindhoven heeft nog een ereplaats opgeleverd voor Tess Vonk. Tess startte deze sessie op de 100 rugslag en 200 wisselslag, voor haar teamgenoot, Lars de Kooter, stond er 100 vlinderslag en 200 rugslag op het programma.

Na zeven afstanden stond Tess op een tweede plaats in het klassement en alles zou dus afhangen van de laatste starts. Op de 100 rugslag ging de finish deze keer wel goed, maar helaas zwom ze in een te traag tempo. Als afsluiter was er de 200 wisselslag en daarmee zou dus bepaald worden op welke plaats Tess zou eindigen in het klassement. Na de vlinderslag keerde Tess als snelste, maar helaas ging de rugslag weer niet lekker en kon ze op de school- en vrije slag het verschil niet meer goed maken. Uiteindelijk tikte Tess als derde aan in een nieuw persoonlijk en clubrecord en bleek ze derde geworden te zijn in het klassement. Een mooie prestatie na ruim twee dagen zwemmen op negen onderdelen met diverse ereplaatsen.

Voor Lars zou deze middag de minst leuke moeten worden, maar dat viel reuze mee. Op de vlinderslag zwom Lars naar een nieuw persoonlijk record door twee seconden van zijn tijd af te zwemmen. Binnen een uur moest Lars de 200 rugslag zwemmen en dit bleek geen probleem te zijn. Alle keerpunten gingen goed en Lars wist de derde en vierde 50 meter te versnellen en tikte bijna 20 seconden onder zijn inschrijftijd aan. Na negen nummers werd Lars 20e in het klassement en met zijn derde plaatsen op de 100 en 200 schoolslag heeft hij laten zien op de schoolslag tot de top te horen.

De komende weken hebben deze twee talenten geen wedstrijden op de kalender staan en vanaf januari zullen zij zich gaan voorbereiden op de zomer met daarin alle belangrijke wedstrijden.