Opgericht op 20 mei 1968
 
Ook clubrecords tijdens tweede dag Martinez Cup

Ook clubrecords tijdens tweede dag Martinez Cup

Amsterdam, 24 oktober 2021 – Tijdens de eerste dag waren er al vijf clubrecords gesneuveld, maar tijdens de tweede dag werd dit aantal overtroffen. Lars de Kooter en Tess Vonk waren goed voor zes clubrecords, beide verbeterde drie records.

Tess startte vandaag alleen op de 200 schoolslag en ze had zich voorgenomen alles er uit te halen wat er in zat. Haar tussentijd na 100 meter was iets langzamer dan haar oude toptijd op de 100 meter en Tess wist het tempo goed vol te houden. Uiteindelijk tikte ze ruimschoots als eerste van haar serie in en was haar tijd goed voor verbeteringen bij de meisjes onder 13, 15 en 17 jaar. Het oude record bij de meisjes onder 15 en 17 stond al sinds 1990!

Anderhalf uur na Tess mocht Lars op de 100 schoolslag startten. Hij had twee weken geleden zijn tijd al aangescherpt, maar dat deerde hem uiteindelijk niet. Na 50 meter keerde Lars een seconde sneller dan twee weken geleden en hij kon zijn slag goed volhouden. Zijn eindtijd was goed voor een verbetering van bijna anderhalve seconde en daarnaast verbeterde hij het clubrecord bij de jongens onder 13 en 15 jaar. Daarnaast was ook zijn tussentijd na 50 meter goed voor een recordverbetering.

Aan het einde van de dag mocht Lars ook nog startten op de 100 wisselslag. Ook op dit nummer wist hij zich met bijna drie seconden te verbeteren. Voor een clubrecord zal er nog sneller gezwommen moeten worden.

Na twee lange middagen zwemmen wisten Lars en Tess op alle gestartte nummers hun inschrijftijden ruimschoots te verbeteren en daarnaast waren diverse tussentijden ook nog sneller dan hun persoonlijke records.

Medio november staat de tweede wedstrijd van de zwemcompetitie op het programma en dan zullen de Biesboschzwemmers hun tweede plaats in hun klasse proberen te verdedigen.

%d bloggers liken dit: