Opgericht op 20 mei 1968
 
Vijf clubrecords eerste dag Martinez Cup 2021

Vijf clubrecords eerste dag Martinez Cup 2021

Amsterdam, 23 oktober 2021 – De eerste dag van de Martinez Chocolade Cup 2021 is voor Lars de Kooter en Tess Vonk goed verlopen. Beide kwamen twee keer aan de start en ze wisten beide meerdere persoonlijke en clubrecords te realiseren. Helaas konden ze zich niet bemoeien in de strijd om de chocolade, daarvoor was de tegenstand van de oudere zwemmers te sterk.

Lars startte vandaag op de 200 school- en wisselslag en op beide nummer verbeterde hij zich. Op de schoolslag haalde Lars ruim twee seconden van zijn persoonlijk record af en dit betekende dat hij zijnn eigen clubrecords bij de jongens onder 13 en 15 jaar verbeterde. Tevens verbeterde Lars en clubrecord bij de jongens onder 17 jaar. Hij was bijna een seconde sneller dan Harry Cornet was in 1987 op 16 jarige leeftijd. Op de wisselslag wist Lars zich te verbeteren ondanks het feit dat hij deze vorige weekend al had verbeterd. Het grootste verschil wist Lars te boeken op de schoolslag en daardoor was hij bijna twee seconden sneller.

Tess zwom van beide nummers de halve afstand, ofwel 100 school- en wisselslag. Op de schoolslag ging Tess met de snellere meisjes mee en wist het hen moeilijk te maken. Tess opende binnen de 37 seconden en wist het tempo goed vol te houden. Uiteindelijk was de eindtijd van Tess goed voor een verbetering van haar persoonlijk en clubrecord met bijna twee seconden. Een leuk detail is dat ze ongeveer vier tienden sneller was dan Lars halverwege zijn 200 meter race. Op de wisselslag had Tess het vertrouwen om haar snelheid onder water te benutten en dit resulteerde in een verbetering van ruim anderhalve seconde en opnieuw een clubrecord.

Morgen komen Lars en Tess nogmaals in Amsterdam aan de start. Lars zwemt 100 school- en wisselslag en Tess start op de 200 schoolslag. Mogelijk verbeteren beide zwemmers opnieuw diverse clubrecords.

%d bloggers liken dit: