Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing ONK open water zwemmen 2021 Dag 1

Voorbeschouwing ONK open water zwemmen 2021 Dag 1

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 september worden ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie te Sleeuwijk de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen gehouden. Deze kampioenschappen maken deel uit van de Biesbosch Open Water Race (BOWR). De eerste dag komen er vier zwemmers aan de start. Omdat de afstanden kort achter elkaar gepland zijn, komt iedereen één keer aan de start.

Aanvang: 18:00 uur
Livetiming

Programmanummer 1 3000m vrije slag masters heren; aanvang 18.00 uur
Bij de masters staan twee zwemmers ingeschreven, namelijk Sander van Elburg en Richard Tiemstra. Sander start in de categorie 30-39 jaar en hier staan vier zwemmers ingeschreven. Het is afwachten hoe de race gaat verlopen, maar het lijkt erop dat Sander kans heeft op een medaille. Richard start in de categorie 50-59 jaar en hier is de deelname een stuk groter met elf heren. In de lijst staan diverse zeer getrainde open water zwemmers dus het zal voor Richard niet makkelijk zijn om het podium te halen.

Programmanummer 5 3000m schoolslag heren jeugd en senioren; aanvang 19.00 uur
Het tweede nummer met deelname van de Biesboschzwemmers is de 3000m schoolslag en hierop starten Lars de Kooter en Pieter Pijnenburg. In totaal gaan zes zwemmers te water en Lars komt als enige uit in de jeugdcategorie. Als Lars dus alles goed doet en de race uitzwemt wordt hij Nederlands Kampioen. Voor Pieter is er meer concurrentie. Het lijkt erop dat hij met nog 2 of 3 zwemmers om de medailles mag gaan strijden en het zou zelfs zo kunnen zijn dat Lars zich ook nog bemoeit met de strijd om het eremetaal bij de heren.

De eerste dag van het ONK kan dus minimaal drie medailles opleveren. Het is lang geleden voor de Biesboschzwemmers dat er zoveel kans op Nederlands eremetaal was.

%d bloggers liken dit: