Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ONK open water zwemmen 2021 Dag 2

Aan de tweede dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen doen vijf heren en één dame mee en zij komen allemaal één keer aan de start. Net als tijdens de eerste dag lijkt het erop dat er diverse kansen op eremetaal zijn. Op het programma staat 5000m vrije slag, 1500m schoolslag en 2000m schoolslag.

Aanvang: 9:00 uur
Livetiming

Programmanummer 7 5000m vrije slag heren jeugd en senioren; aanvang 9.00 uur
Eén en twintig heren gaan het water in voor 5 rondes van 1000 meter en Robin Iking behoort tot de 17 heren die op de lijst staan. Kijkend naar de deelnemerslijst vallen de namen van Sander en Vincent Crooijmans op. Beide jongens hebben al diverse keren deelgenomen aan de Europese Jeugd Kampioenschappen open water zwemmen, maar wisten helaas niet in de prijzen te finishen. Daarnaast staan er nog een aantal bekende zwemmers uit het open water zwemmen op de lijst en dus is de kans op eremetaal voor Robin heel klein. Robin zal als doel hebben het uitzwemmen van de 5 kilometer.

Programmanummer 8 5000m vrije slag dames jeugd en senioren; aanvang 9.05 uur
Bij de dames is het veld iets groter met het aantal van 26 zwemster. Nadine Scheeve twijfelde lang wat ze wilde doen en uiteindelijk had ze zoiets van ‘ik doe het gewoon’. Op de lijst staat naast de bekende open water zwemmers ook de naam van Tessa Vermeulen. Tessa heeft in 2015 en 2018 voor Nederland deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen in respectievelijk Netanya (ISR) en Glasgow (SCO). Dit was wel in het zwembad, maar zeker leuk dat zij ook op de lijst staat.

Programmanummer 9 1500m schoolslag jongens junioren; aanvang 9.10 uur
Ook aan het derde van de tweede dag doet een lid van de Biesboschzwemmers mee. Lars de Kooter komt bij de junioren 1 en 2 uit en hij heeft concurrentie van nog 5 zwemmers. Daarnaast starten er ook nog vier zwemmers bij de junioren 3 en 4. Het doel van de Werkendammer zal zijn om als eerste de 1,5 baan afgelegd te hebben en waarschijnlijk kijkt hij dan niet alleen naar zijn eigen categorie, maar ook bij de oudere zwemmers. De afgelopen weken in België heeft hij laten zien goed mee te kunnen.

Programmanummer 11 2000m schoolslag heren masters; aanvang 10.00 uur
De laatste drie starts zijn bij de masters op de 2 kilometer schoolslag en dan bij de heren, helaas is er geen deelname bij de dames. Pieter Pijnenburg, Sander van Elburg en Ingmar Visser gaan te water en in totaal starten er 19 heren. Pieter en Sander kunnen beide in ieder geval een medaille winnen, want in hun categorie komen maar drie zwemmers aan de start. Pieter start in de categorie 20-29 jaar en Sander bij de 30-39 jarigen. Twee jaar geleden in Heerjansdam wisten beide hun categorie te winnen. Ingmar start bij de 40-49 jarigen en hij treft daar nog vier tegenstanders. Op papier lijkt brons het hoogst haalbare voor Ingmar.

Deze dag lijkt het erop dat vooral op de schoolslag de medailles behaald gaan worden. Lars, Pieter en Sander staan er goed voor. Zeker Pieter en Sander die als ze alles goed doen in ieder geval brons hebben.

%d bloggers liken dit: