Opgericht op 20 mei 1968
 
Pieter en Lars in de prijzen

Pieter en Lars in de prijzen

Willebroek (BEL), 29 augustus 2021 – Opnieuw hebben leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan een open water wedstrijd in België. Net als tijdens de eerste zaterdag van augustus was de roeibaan van Willebroek de locatie van de wedstrijd. Pieter Pijnenburg en Lars kwamen beide twee keer aan de start en zij gingen met drie eerste en een tweede plaats naar huis.

De dag begon voor de beide zwemmers met de 3000 meter schoolslag. Pieter en Lars kwamen in hetzelfde programma aan de start en waren elkaars tegenstanders. Vanaf de start nam Pieter het initiatief, maar Lars volgde in zijn spoor. Na 1000 meter was het verschil tussen de beide zwemmers ongeveer een minuut en dit verschil nam in de loop van de race toe, maar was minder groot dan verwacht. Lars moest uiteindelijk iets meer dan drie minuten toegeven op Pieter, maar ze eindigden wel op de bovenste twee plaatsen van het podium.

De weersomstandigheden ’s middags waren nog iets slechter dan ’s morgens. De wind was toegenomen en daarnaast regende het ook. Pieter wist ondanks deze omstandigheden ook de 2000 meter schoolslag met overmacht te winnen. Hij bleef de tweede zwemmer ruim drie en halve minuut voor.

Lars had meer moeite met zijn race over 1000 meter schoolslag. Waar hij normaal gesproken vanaf de start het initiatief in handen heeft, zwom hij nu de eerste 500 meter in het kielzog van een zwemmer. Na het keerpunt veranderde er weinig in de situatie, maar op 250 meter van de finish vond hij het genoeg en probeerde hij de leiding in handen te nemen. De beide zwemmers maakten er voor de toeschouwers een spektakel van. Uiteindelijk wias Lars op ongeveer 70 meter van het einde zijn tegenstander voorbij en tikte hij zeven seconden eerder aan.

De drie wedstrijden in België leverde voor Pieter en Lars alleen maar prijzen op met vandaag dus voor beide twee bekers. Over twee weken zullen ze beide deelnemen in eigen land, tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race (BOWR) in Sleeuwijk ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie.

Uitslag

%d bloggers liken dit: