Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers zesde bij strijd om Doetsekom bokaal

Biesboschzwemmers zesde bij strijd om Doetsekom bokaal

Giessenburg, 28 augustus 2021 – Een kleine groep heeft deelgenomen aan de Doetsekom Bokaal georganiseerd door PCG uit Gorinchem. In het Giessenburgse 50 meter bad kwamen acht verenigingen bij elkaar en zij waren goed voor ruim 180 deelnemers. De twaalf zwemmers van de Biesboschzwemmers wisten drie persoonlijke en één estaffette podiumplaats te scoren en er werden elf persoonlijke records genoteerd.

Ondanks het feit dat Tess Vonk tegen oudere meisjes moest zwemmen, liet ze zien dat ze hard kan zwemmen. Op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag was ze de beste zwemster. Met beide tijden komt ze zelfs in de top 10 aller tijden terecht. Op beide nummers verpulverde Tess haar oude toptijden.

De derde medaille was ook een gouden medaille en was voor Maud Vonk. Maud wist de 50 schoolslag in haar categorie te winnen met een verbetering van bijna 20 seconden. Op de 50 vrije slag eindigde ze op de vervelende vierde plaats.

De dames estafetteploeg op de 4×100 meter vrije slag bestaande uit Tess, Jansje de Ridder, Mirthe Bults en Sanne van de Pol wist een keurige tweede plaats te scoren.

Er had nog een medaille meer ‘gescoord’ kunnen worden als Lars de Kooter op de 100 schoolslag bij de start stil had gestaan. Hierdoor werd hij uit de uitslag gehaald.

Top vijf noteringen waren er deze middag voor Amy de Kooter op de 50 school- en vrije slag, Sanne van de Pol op de 100 school- en vrije slag en de afsluitende 8x50m vrije slag bestaande uit Mirthe, Sander van Elburg, Tess, Tijn den Braber, Jansje, Lars de Kooter, Sanne en Paul Wijnja wist als vierde te eindigen.

Na ruim vier zwemmen onder redelijk mooie omstandigheden ging men weer naar huis toe en over twee weken zal er weer deelgenomen worden aan een wedstrijd. Dan zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie in Sleeuwijk.

Uitslag

%d bloggers liken dit: