Opgericht op 20 mei 1968
 

Biesboschzwemmers zwemmen in zee

Vanaf eind juli tot en met afgelopen woensdag zijn er in zee bij de Zeeuwse kust vier zwemtochten georganiseerd. Bij de eerste drie tochten werden er geen tijden geregistreerd vanwege de coronacrisis. Afgelopen woensdag stond de laatste tocht op het programma en deze keer werden er wel tijden bijgehouden. Bastiaan Baggerman en Erik Huisman kwamen daar aan de start en zwommen van Vlissingen naar Zoutelande, een afstand van 7,9km.

De eerste drie keer gingen van Westkapelle naar Zoutelande (3,4 km), Dishoek naar Zoutelande (4,5 km) en Domburg – Oostkapelle (3,8km). Bastiaan kwam ook bij deze drie aan de start en daarnaast hebben ook Sabrina Boekhout, Wouter van der Stelt, J.P en Romée van Rossem aan één of meerdere meegedaan.

In Vlissingen kwamen 175 dames en heren aan de start en in dit veld wisten Bastiaan en Erik het goed te doen. Bastiaan kwam als 34e heer door de tijdmeting en liet de klok stilstaan na één uur 18 minuten en 56 seconden. Op Erik moest iets langer gewacht worden en hij werd als 96e geregistreerd na één uur 35 minuten en 50 seconden. Beide waren veel sneller, maar voordat zij door de tijdmeting kwamen stonden ze hun ervaringen te vertellen met de supporters.

Alle vijf de zwemmers vonden het een leuke ervaring en hebben het erover om volgend jaar weer mee te doen.

Wat een top ervaring: Vlissingen-Zoutelande 7,9 km in 1.15 en een beetje. Met Erik Huisman en support van Heidi Huisman, Sabrina Boekhout en Patricia de Joode#zwemmenmetvrienden#zwemmenlangswalcheren @ Zoutelande Strand

%d bloggers liken dit: