Gezellige trainingswedstrijd De Biesboschzwemmers

Werkendam, 20 augustus 2020 – Een week later dan in eerste instantie gepland hebben de Biesboschzwemmers een trainingswedstrijd georganiseerd voor degene die wilden. Eén en twintig leden kwamen in Zwembad Werkina aan de start en zij waren goed voor ruim 20 persoonlijke records. Omdat het geen officiele wedstrijd was, worden de tijden niet meegenomen naar de komende wedstrijden. Naast de persoonlijke records zouden er ook nog acht clubrecords gesneuveld zijn.

Lars de Kooter en Tess Vonk grosieren de laatste seizoenen in clubrecords en ook deze avond lieten zij zich van hun beste kant zien. Tess startte op de 100 vlinder- en vrije slag en op beide afstanden was ze sneller dan de clubrecords. Op het koninginnenummer was Tess 0,16 seconden sneller dan het clubrecord van Marcha Admiraal en op de vlinderslag verbeterde ze haar eigen clubrecord met bijna vijf seconden. De vrije slag leverde twee persoonlijke records op, namelijk op de 50 en de 100 meter. Lars was op vijf afstanden sneller dan de clubrecords. Op de 50, 100 en 200 schoolslag was Lars sneller dan de clubrecords in zijn eigen leeftijd, maar op de 200 meter ook nog eens bij de oudere categorie. Op alle drie de afstanden gingen ook nog zijn persoonlijke tijden er aan. Op de 800 vrije slag verbeterde Lars zijn persoonlijke records na 50, 100, 200, 400 en 800 meter. Op de laatste twee afstanden was hij zelfs sneller dan zijn eigen clubrecords. Een mooie opsteker voor de jonge zwemmer die eind januari zijn onderbeen gebroken heeft en dus volledig terug lijkt te zijn.

Niet alleen Lars zwom de 800 ‘vrij’, dit deden ook Sabrina Boekhout, Bastiaan Baggerman, Wouter van der Stelt en Sander van Elburg. De eerste drie waren zeer tevreden met hun races en voor Sander was het de eerste keer dat hij namens de Biesboschzwemmers weer aan een wedstrijd deelnam. Sander is sinds deze zomer weer lid bij de Werkendamse zwemclub.

Nick, Rens en Anne Lisman wisten allen één of meerdere keren sneller te zijn dan hun persoonlijke records. Anne deed dit op de 50 schoolslag en 100 vrije slag. Rens wist net als Anne de 100 ‘vrij’ sneller te zijn dan zijn beste tijd. Nick heeft de afgelopen tijd niet getraind en had daarom gekozen voor 25m school- en vrije slag en op beide nummers was hij veel sneller dan hij ooit was.

Tijn den Braber en Robin Iking wisten ook sneller te zijn dan een persoonlijke tijd. Tijn deed dit op de 50 schoolslag en 100 vrije slag en op het laatste nummer was hij ook halverwege sneller dan zijn persoonlijke tijd. Voor Robin was er een ruime verbetering op de 400 vrije slag met meer dan een halve minuut. Ingmar Visser zwom ook op de 400 vrije slag sneller dan zijn persoonlijke toptijd, maar het verschil was niet zo groot. De laatste die sneller was dan haar persoonlijke toptijd was Anieke aan de Wiel en zij deed dit op de 100 wisselslag met bijna een seconde.

Het was reuze gezellig zo’n wedstrijdje.

Goed voor de clubgeest!!!

Voor Redine van Breugel, Françoise Duran, Neel Gielen, J.P. van Rossem, Romée van Rossem, Sander van Tilburg, Margonda Versluis en Paul Wijnja waren er geen tijden die sneller waren dan hun persoonlijke records. Echter het zwemmen van een wedstrijd, ook al was het maar een testwedstrijd, vonden allen heerlijk en toverden bij iedereen een glimlach op het gezicht.

Als de coronacrisis het toe gaat laten zal er eind september weer in een zwembad een wedstrijd gezwommen gaan worden door leden van de Biesboschzwemmers. Mogelijk dat begin september een aantal leden nog deel gaat nemen aan het Belgisch Kampioenschap open water zwemmen als dit verantwoord is. Vanaf 24 augustus gaan alle trainingen weer beginnen in Werkina en dan zullen twee weken later de trainingen mogelijk weer in de binnenbaden gestart gaan worden. De resultaten van deze trainingswedstrijd belooft veel en het is te hopen dat het allemaal mogelijk gaat worden.

Uitslag