Winterseizoen 2019-2020 voorbij

Dinsdag 31 maart 2020 kwam het nieuws dat de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus (Covid-19) verlengd worden tot en met 28 april 2020. Dit betekent dat de trainingen in Andel, Gorinchem en Oosterhout niet meer gegeven gaan worden en hiermee komt er een einde aan het winter seizoen 2019-2020.

Wedstrijden seizoen 2019-2020
Vanaf 14 maart worden er al geen wedstrijden meer gehouden en op de website van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond, staat dat alle wedstrijden tot en met 1 juni komen te vervallen. Ook wedstrijden NA 1 juni zijn door de KNZB geannuleerd. Het gaat hierbij om de minioren finales en de diverse Nederlandse Kampioenschappen.

Vanuit de KNZB hebben we in ieder geval alle zwemwedstrijden tot en met 1 juni geannuleerd. Dat betekent geen ONMK, geen Regiokampioenschappen, geen Minioren wedstrijden meer en geen inhaalwedstrijden ten behoeve van de zwemcompetitie. Ook lokale wedstrijden kunnen tot en met 1 juni geen doorgang vinden. Dit heeft als gevolg dat de voorbereiding en plaatsing voor de Regio Minioren Finales, de NJJK en de ONK verre van optimaal is. De KNZB heeft dan ook besloten om ook deze wedstrijden te annuleren. Vooralsnog gaat het Open Water seizoen wel medio juni van start. Momenteel wordt er intern overlegd over hoe we de zwemcompetitie op een passende manier afronden.

De eerste wedstrijden in het zwembad die op onze kalender staan zijn de Doetse Kom bokaal en de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2020. Of deze wedstrijden doorgang gaan vinden is op dit moment niet bekend, zodra hier mee bekend over is zal dit bekend gemaakt worden.

Trainingen zomer 2020
Volgens de normale planning zou Zwembad Werkina op 28 april de poorten openen en vanaf die datum zouden de meeste trainingen ook in Werkina gegeven worden. Op maandag- en donderdag avond zijn de trainingen tussen 18.30 en 21.30 uur en daarnaast ook op zaterdag van 7.00 tot 9.00 uur. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de poorten van Werkina zich openen, maar ondertussen wordt er achter de schermen al gewerkt aan de invulling van de trainingen zodat we kunnen gaan trainen zodra dit toegestaan is.
Het rooster voor de trainingen in Werkina is vergelijkbaar met vorig jaar, namelijk

Dag Tijdstip Groep
Maandag 18.30-19.15 uur minioren en aspiranten t/m 12 jaar
19.15-20.15 uur aspiranten vanaf 12 jaar, junioren en masters
20.15-21.30 uur senioren
Donderdag 18.30-19.15 uur minioren en aspiranten t/m 12 jaar
19.15-20.15 uur aspiranten vanaf 12 jaar, junioren en masters
20.15-21.30 uur senioren
Zaterdag 07.00-09.00 uur junioren, senioren en masters (het is ook mogelijk om één uur te trainen)
08.00-09.00 uur aspiranten vanaf 12 jaar (mits voldoende belangstelling)

Op dinsdag- en woensdag avond is er banen zwemmen van 19.30 – 20.30 uur in Werkina, er is dan wel een schema maar geen trainer. Houdt er rekening mee dat er dan GEEN aparte baan gereserveerd is voor leden van de Biesboschzwemmers.

Het trimzwemmen was vorig jaar op dinsdag avond tussen 20.00 en 20.45 uur in Bijtelskil te Sleeuwijk. Echter doordat het zwembad daar langer openblijft voor het publiek zou het te laat worden om daarna nog te trainen. Het bestuur is op zoek naar een oplossing, zodra deze er is zal dit bekend gemaakt worden.

Het is nu wachten tot er meer duidelijkheid komt wanneer er weer gezwommen kan worden. Tot die tijd geldt dat we hopen dat iedereen gezond blijft.