Seizoen 2020-2021

Doordat op 31 maart de maatregelen ter bestrijding van de spreiding van het Coronaviris (Covid-19) door de Nederlandse regering werden verlengd, kwam er een abrupt einde aan het seizoen 2019-2020. Hierdoor zijn alle competities en wedstrijden, inclusief de Nederlandse Kampioenschappen, gestopt dan wel geannuleerd. Het seizoen 2019-2020 zal geen kampioenen kennen in de competities.

Voor de diverse onderdelen van het zwemmen heeft dit verschillende gevolgen. Hieronder voor onze vereniging de effecten van die gevolgen.

Open water zwemmen
Het open water zwemmen is nog niet begonnen en dus kan dit in principe gewoon van start gaan. Echter alles is wel afhankelijk van de maatregelen die de overheid de komende tijd gaat nemen, maar ook van de voorbereidingstijd voor de diverse wedstrijden. De eerste wedstrijden zijn in het weekend van 20 en 21 juni en het seizoen eindigt op 12 september in Sleeuwijk tijdens onze Biesbosch Open Water Race. De Nederlandse Kampioenschappen zijn op 8 en 9 augustus in Heerjansdam.

Wedstrijdzwemmen
De competitie kwam na de derde ronde tot een einde en deze stand wordt nu als eindstand gehanteerd. Met ingang van het nieuwe seizoen zouden er enkele wijzigingen zijn, namelijk de Hoofd- en A-klasse veranderen van naam. De nieuwe namen worden Ere- en eerste divisie. De overige klassen, B-, C- en districtsklasse, worden op regionaal niveau ingedeeld en gaan A-, B- en C-klasse heten. De Biesboschzwemmers komen in regio zuid in de B-klasse uit.
De volledige B-klasse bestaat uit:
Argo
DBD
De Biesboschzwemmers
De Ganze
De Punderman
De Rog
De Treffers
DIO
DZT’62
Hellas-Glana 2
Hieronymus 2
Hydra
Kimbria
Lutra
Merlet
Nederweert
ReSet (SG)
Thalassa
Tiamat
ZPC De Zeeuwse Kust 2

De data van de competitiewedstrijden zijn:

  1. 3 oktober 2020
  2. 7 november 2020
  3. 16 januari 2021
  4. 6 maart 2021
  5. 17 april 2021

Voor de overige wedstrijden zijn we achter de schermen al bezig met afspraken maken en het inplannen van de diverse wedstrijden.

Hopelijk zien we elkaar snel weer in het zwembad en tot die tijd; let op elkaar!