KNZB stopt alle lopende competities

Zojuist is door de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) bekend gemaakt dat alle competities van het seizoen 2019-2020 te stoppen.

Wat dit exact in gaat houden is nog niet helemaal duidelijk, daar gaat men binnen de zwembond samen met regio commissies, taak- en werkgroepen en de verenigingen naar kijken. Voor de paasdagen zal het duidelijk zijn wat dit inhoud voor de start van het seizoen 2020-2021.

Tot 1 juni stonden nog enkele wedstrijden van het minioren-/juniorencircuit op de agenda, de afgelaste vierde competitieronde, maar het ONMK en de Regio Kampioenschappen. De regio minioren finales en de Jaargangfinale vallen buiten de genoemde datum, maar de verwachting is dat ook deze wedstrijden komen te vervallen.

Hieronder het volledige bericht van de KNZB:

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de KNZB besloten alle competities van het seizoen 2019/2020 te stoppen.

Dit besluit geldt voor alle niveaus van het schoonspringen, synchroonzwemmen, waterbasketbal, waterpolo en het wedstrijdzwemmen. Het coronavirus en de gevolgen ervan voor de Nederlandse samenleving hebben ook een grote impact op de zwemsport. Zwembaden zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime.

Wat dit besluit precies betekent voor de verschillende sporttakken, zal in de komende twee weken verder worden uitgewerkt. Hierbij wordt inbreng verzameld op sporttechnische, organisatorische en financiële aspecten en zal een afgewogen beslissing worden genomen. Het bondsbureau zal hiervoor schakelen met de regiocommissies, de verschillende taak- en werkgroepen en haar verenigingen. Voor de paasdagen zal voor iedere zwemdiscipline helder zijn wat de gevolgen van het coronavirus zijn voor de start van het seizoen 2020/2021.

Om de komende weken toch fit te blijven, geven de verschillende KNZB-topsporters en trainers dagelijks tips via de verschillende socialmediakanalen. Hiermee hopen we een bijdrage te leveren aan de fitheid van alle Nederlanders.