GEEN ONMK en over EMK onduidelijkheid

Het coronavirus heeft al voor veel afgelastingen van wedstrijden gezorgd, zoals de competitie wedstrijd van 14 maart, de vierde wedstrijd van het minioren/junioren circuit op 28 maart en de Swimcups van Den Haag en Eindhoven met daarnaast ook de Ranomicup in Den Haag en ook nog de masterswedstrijden in Roermond en Amersfoort.

Vandaag kwam het bericht naar buiten dat de Europese Zwembond, de LEN, besloten heeft de Europese Kampioenschappen, die gehouden zouden worden van 11 – 24 mei in Budpast (HUN), uit te stellen. Voorlopige nieuwe datum wordt genoemd 17 – 30 augustus, maar dit is afhankelijk van de situatie eind mei/begin juni. Het kan ook zijn dat deze kampioenschappen pas in 2021 gehouden gaan worden.

De masters kampioenschappen zouden aansluitend aan de Europese Kampioenschappen gehouden worden van 24 mei – 7 juni. Voor deze kampioenschappen wordt nog geen datum genoemd. In het persbericht staat hierover

The elective LEN Congress and the European Masters Championships are planned to be held alongside the main Championships, the dates for those events are also to be confirmed later

De Taakgroep Masters Zwemmen van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) liet als reactie op dit bericht weten dat de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2020 lange baan in Eindhoven, 7 – 10 mei, afgelast worden en dat deze niet later in het jaar gepland worden. Dus dit jaar GEEN ONMK lange baan in Eindhoven.

De gezondheid van iedereen is uiteraard belangrijker dan een zwemwedstrijd, maar het is voor iedereen die in voorbereiding was op de diverse wedstrijden een vervelend bericht.