Limieten RZK2020 bekend

Vandaag zijn het programma, de bepalingen en de limieten voor de Regio Zomer Kampioenschappen 2020 bekend gemaakt. In Eindhoven worden op 16, 17, 23 en 24 mei deze kampioenschappen gehouden tussen deelnemers van verenigingen uit de kringen (en toevallig ook provincies) Zeeland, Limburg en Noord-Brabant.

De limieten zijn ten opzichte van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2019 op het eerste gezicht niet aangepast. In de bepalingen vallen twee wijzigingen op. De eerste wijziging is de verhoging van de startgelden en de tweede wijziging kan grotere gevolgen hebben. De volgende bepaling is opgenomen:

De organisatie behoudt zich echter het recht voor het aantal series te beperken als er meer starts zijn dan er per geplande sessieduur verwerkt kunnen worden.

Deze bepaling is bekend bij de Nederlandse Masters Kampioenschappen, echter daar geldt dat je vrij in kunt schrijven mits je een inschrijftijd hebt staan. Dan wordt je tijd vergeleken met het wereld record en door een formule komt er een punten totaal uit. Hoe men het bij de RZK2020 gaat doen, is verder niet bekend.

Op dit moment hebben veertien leden van de Biesboschzwemmers één of meerdere limieten behaald. In deze groep valt de naam van Jansje de Ridder op, zij heeft haar eerste limiet behaald. Jansje zwom tijdens de Winter Kampioenschappen op de 50 vrije slag 0,01 seconden onder de 25m bad limiet. Mandy Swart kan zich ook plaatsen voor de RZK2020, maar dan zal ze op de 50 schoolslag 0,04 seconden van haar persoonlijk record af moeten halen om te voldoen aan de 25m bad limiet.

Limieten kunnen behaald worden tussen 1 januari 2019 en 3 mei 2020 of wel er is nog bijna drie maanden te gaan voordaat de periode gesloten is.

Het inzwemmen op de zaterdagen is om 12.00 uur in het springbad en de wedstrijd begint om 12.45 uur. Op zondag wordt er twee uur eerder ingezwommen en begint de wedstrijd ook twee uur eerder. De reden hiervoor is dat dan de lange afstandnummers 800m/1500m vrije slag en 400m wisselslag geprogrameerd staan en de 4x100m wissel- en vrije slag gemengde estafettes. Vervolgens is er opnieuw inzwemmen voor de rest van het programma.

Hieronder links naar de behaalde limieten, limieten en programma

Behaalde limieten

Limieten
Programma