Open Water Kalender 2020

Vanaf medio juni tot en met medio september zullen door het hele land weer open water wedstrijden georganiseerd gaan worden. Het doorgaan van de wedstrijden is onder andere afhankelijk van weersomstandigheden, waterkwaliteit en voldoende deelname.

Vandaag heeft de Taakgroep Open Water Zwemmen (TOWZ) van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) de open water kalender voor 2020 gepubliceerd. Op de kalender staan 21 wedstrijden in Nederland die meetellen voor de klassementen. De Nederlandse Kampioenschappen worden, net als vorig jaar, gehouden in Heerjansdam. De data zijn vrijdag 7 en zondag 9 augustus.

Voor de Brabantbeker telden vorig jaar de wedstrijden van Oss, Oosterhout, Vught en onze organisatie mee. Op de kalender van dit jaar ontbreekt Vught en dus tellen er nog drie wedstrijden mee. De data zijn :

Datum Soort Organisatie Plaats
za 29 augustus Open Water Swim Event Oss Arethusa Oss
zo 30 augustus Open Water Swim Event Oosterhout De Warande Oosterhout
za 12 september Open Water Swim Event Sleeuwijk De Biesboschzwemmers Sleeuwijk

De Biesbosch Open Water Race (BOWR) staat als laatste wedstrijd op de kalender en dus zullen naast de klassementen voor de Brabantbeker ook de landelijke prijzen uitgereikt worden op 12 september 2020.

Hieronder vindt je de volledige kalender.