Twee Brabantse Records Tess Vonk

Oosterhout, 14 december 2019 – Tijdens de wedstrijd van het minioren en junioren circuit van het seizoen 2019-2020 heeft Tess Vonk laten zien dat haar vorm nog steeds groeiende is. Op de vlinderslag wist zij twee Brabantse records te zwemmen. Naast de twee Brabantse records wisten de bijna twintig zwemmers bijna dertig persoonlijke records en twee clubrecords te noteren. Naast de records werden er ook nog negen gouden, vijf zilveren en vijf bronzen medailles veroverd.

Tess had drie onderdelen op het programma staan. Ze begon met de 100 vlinderslag en daarna mocht ze ook nog de 100 vrije slag en 200 wisselslag zwemmen. Op alle onderdelen was ze de snelste zwemster en op de 100 vlinderslag wist ze twee Brabantse records te zwemmen bij de meisjes 10 jaar. De tussen- en eindtijd van Tess waren sneller dan de oude records. Het record op de 100 meter was al van Tess en dit verbeterde ze met ruim vier seconden. Het was ook een clubrecord. Op de 100 vrije slag was Tess halverwege en bij de finish sneller dan ooit. Op de wisselslag bleef ze net boven haar beste tijd steken.

Lars de Kooter zwom deze middag de 200 wisselslag, 100 schoolslag en 100 vrije slag en hij wist op alle onderdelen naar het goud te zwemmen. Op de schoolslag wist Lars twee persoonlijke records te zwemmen, na 50 en 100 meter. Zijn tijd op de 100 meter was ook goed voor een clubrecord. Het laatste persoonlijke record zwom Lars op de 50 vlinderslag tijdens de 200 wisselslag. Lars was ruim een tiende sneller dan zijn oude tijd.

Naast Lars en Tess wisten ook Nicole Bogerd, Romée van Rossem en Shanya Muilenburg goud te halen. Nicole deed dit op de 50 schoolslag en Shanya op de 25 rugslag, die ze voor de eerste keer zwom. Romée was op de 50 vlinderslag bijna twee seconden sneller dan ooit en kreeg hiervoor de gouden medaille uitgereikt.

Zilveren medailles waren er deze middag voor Amy de Kooter, Mirte Delleman, Tessa Mandemaker, Shanya en Roos Suppers. Amy wist in een persoonlijk record op de 100 vrije slag naar het zilver te zwemmen, halverwege was ze ook sneller dan ooit. Mirte haalde op de 50 vrije slag een tweede plaats en dit deed Tessa op de 25 rugslag. Shanya behaalde naast het goud op de 25 rugslag, zilver op de 25 vrije slag met een persoonlijk record van ruim achttien seconden. Roos behaalde achter Nicole een tweede plaats op de 50 schoolslag.

Rens Lisman, Maud Vonk, Mirte, Tessa en Roos wisten naar het brons te zwemmen. Rens wist Rik op de 200 vrije slag voor te blijven en hij tikte als derde aan. Voor Maud was er brons op de 100 rugslag en Mirte was ruim vier seconden sneller dan ooit op de 25 rugslag en kreeg achter Tessa het brons omgehangen. Voor Tessa was er brons achter Mirte op de 50 vrije slag. Naast het zilver op de 50 schoolslag wist Roos brons te halen op de 50 vlinderslag in een persoonlijk record.

Persoonlijke records waren er verder nog voor Anne Lisman op de 100 vrije slag en 50 vlinderslag, Jansje de Ridder op de 50 en 100 rugslag en 50 en 100 schoolslag, Rik Vink op de 200 vrije slag, Floor van Dijk op de 50 schoolslag, Suze de Heus op de 50 vrije slag en Margonda Versluis op de 100 schoolslag.

Over een week staan de clubkampioenschappen op het programma en dan zwemmen deze zwemmers samen met nog veel zwemmers in Andel om de titel van clubkampioen. De wedstrijd begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Uitslag Minioren/Junioren circuit 2019-2020 deel 2
Uitslag Limietwedstrijd deel 2

Minioren/Junioren Circuit 2019-2020 Deel 2

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank