BBZ-Masters derde in ZC2019

Eindhoven, 15 december 2019 – De laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019 was in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Na vijf wedstrijden stonden de masters van de Biesboschzwemmers op een derde plaats in het verenigingsklassement en het doel was om deze klassering ook na de zesde wedstrijd te behouden. Hierin zijn de 14 deelnemende masters geslaagd.

Na ruim vier en een half uur zwemmen waren er mooie resultaten op het scorebord verschenen. Naast de 12 persoonlijke records werden er ook nog vijf mastersrecords genoteerd varierend van 25 tot en met 800 meter.

Paul Wijnja en Nico Swart wisten beide een record te zwemmen op een 25 meter nummer. Paul deed dit op de 25m vrije slag bij de 55-plussers en Nico verbeterde het mastersrecord op de schoolslag sprint bij de 50-plussers. Voor Nico was er ook een verbetering van zijn eigen clubrecord op de 50 rugslag met ruim een tiende van een seconde. Nadine Scheeve wist bij de 20-plussers op de 800 meter het record te zwemmen. Zij was daarbij ruim veertien seconden sneller dan haar oude persoonlijke record. Voor Wouter van der Stelt, Sander van Tilburg, Erik Huisman en Pieter Pijnenburg was er ook een clubrecord. De vier heren wisten bij de heren 120-plus op de 4×200 vrije slag estafette het mastersrecord te zwemmen.

Naast de mastersrecords werden diverse tijden aangescherpt. Pieter, J.P. van Rossem, Wouter, Mandy en Nico Swart waren sneller dan hun oude tijden. Pieter wist op de 50 vlinder- en vrije slag zijn beste tijden aan te scherpen. Zijn tijd van de vrije slag was al weer drie jaar oud en dus toe aan een verbetering. Voor J.P., Nico en Wouter was er verbetering van hun toptijden op de 25 meter schoolslag en Mandy verbeterde haar persoonlijke record op de 50 vrije slag. Ze had in februari van dit jaar, tijdens de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019, deze tijd gezwommen. Een mooie ontwikkeling dus in de loop van een jaar.

Tijdens het laatste nummer van de middag werden de persoonlijke klassementsprijzen uitgereikt en ook hier vielen de masters van de Biesboschzwemmers in de prijzen. Op dit moment is nog niet bekend wie de gelukkigen hiervan zijn.

Over een kleine week zijn de clubkampioenschappen waaraan ook de masters deelnemen en dan gaat de focus naar het laatste weekend van januari 2020. Vanaf 23 tot en met 26 januari worden in Rotterdam de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen georganiseerd en hieraan zullen ook diverse masters van de Biesboschzwemmers deelnemen en strijden om de medailles.

Uitslag