Opgericht op 20 mei 1968
 

Solide 1500 meter voor Nadine Scheeve

Zaandam, 8 december 2019 – Nadine Scheeve was van 2008 tot en met 2016 lid van een Zaandamse zwemclub en vandaag was ze terug in een voor haar bekend zwembad. Vandaag zwom Nadine 1500 meter vrije slag met als doel een tijd te realiseren zodat zij deze afstand tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2020 korte baan in Rotterdam kan zwemmen.

Vooraf had Nadine geen idee hoe de 60 banen in te delen. Het was al weer enige jaren geleden dat zij deze afstand in een zwembad heeft gezwommen. Haar doel was om in ieder geval sneller te zwemmen dan het afgelopen open water seizoen. In Amsterdam zwom ze toen een tijd van bijna 27 minuten.

Ten opzichte van haar snelste tijd ooit begon Nadine iets sneller. Na 200 meter was Nadine ongeveer twee seconden sneller. De volgende 200 meter gingen iets langzamer waardoor het verschil van twee seconden sneller veranderde in twee seconden langzamer. Na 800 meter was Nadine maar zes seconden langzamer dan in 2011! Het laatste deel ging moeizamer, maar met een eindtijd van 23 minuten en 42,10 seconden was Nadine drie minuten sneller dan in het open water en heel tevreden en maar 17 seconden sneller dan in 2011.

Over een week zal Nadine in Eindhoven tijdens de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019 de 800 meter zwemmen en mogelijk zal ze dan haar beste tijd van 2011 kunnen verbeteren.

Uitslag

%d bloggers liken dit: