Kamp 2019: zo leuk was het!

Het is alweer ruim een week geleden dat we met maar liefst 37 zwemmers afreisden naar Westelbeers. We gingen na een aantal jaar weer op kamp! Ben je benieuwd hoe het was? Lees dan snel verder.

Op vrijdagavond rond de klok van half 7 kwamen de eerste zwemmers op de carpoolplaats in Nieuwendijk aan. In korte tijd werd het een drukte van jewelste. Alle tassen werden in de bus geladen en na afscheid te hebben genomen van de ouders gingen we op weg naar ons kamphuis in Westelbeers. Daar aangekomen werden we warm ontvangen door Antoinette en Davina, die voor ons allemaal wat te drinken en een lekker stuk cake hadden klaargezet. Daarna werden de slaapplaatsen in orde gemaakt. We lagen verdeeld over vier slaapzalen en iedereen mocht kiezen waar hij of zij wilde slapen.

Nadat de slaapplaatsen in orde waren gemaakt, kon het eerste spel beginnen. Het ‘Lichthavenspel’ stond op de planning. Hierbij moesten de groepjes zes verschillende Europese havens binnen het speelgebied vinden. Die havens seinden allemaal een verschillend lichtsein uit. De groepjes moesten proberen zoveel mogelijk goederen te transporteren naar deze havens. Dat ging er behoorlijk fanatiek aan toe!

Nadat iedereen weer in het kamphuis terug was, werden we verblijd met een lekker broodje hamburger. Dat ging er wel in! Daarna stond de dropping op de planning. Omstreeks 12 uur waren alle groepen gedropt. Zou iedereen het kamphuis weer kunnen terugvinden? Jawel hoor: rond half 2 was iedereen binnen. Na nog even wat gedronken te hebben, zocht iedereen zijn of haar slaapplaats op. Slapen? Nee hoor, het bleef nog lang onrustig…

Na een hele korte nacht werd iedereen zaterdagochtend om 8 uur gewekt. Om half 9 stond het ontbijt op het programma. Daarna werden de BBZ-clubshirts aangetrokken en gingen we op weg naar Hilvarenbeek voor een spel. De ‘gevaarlijke’ Mister X was gesignaleerd in Hilvarenbeek en stond erom bekend diverse overvallen te plegen. Die moesten de groepjes zien te voorkomen. Ook konden er tussendoor punten worden verdient door verschillende foto- en video-opdrachten te vervullen. Dat leverde hilarische beelden op!

De rest van de dag bleven we bij het kamphuis. ’s Middags speelden we diverse zeskampspellen en ’s avonds speelden we nog een spel in het bos. Tussendoor genoten we van een lekkere gourmet. We sloten de dag af met een kampvuur waarbij de marshmallows natuurlijk niet konden ontbreken!

Op zondag was het opnieuw vroeg dag. Na het ontbijt speelden we ‘Ik hou van Holland’. Vier teams streden tegen elkaar voor de winst. Na bijna twee uur spelen was de winnaar bekend. Na gegeten te hebben, moest het kamphuis weer worden opgeruimd: tassen inpakken, slaapplaatsen opruimen en slaapzalen vegen. Nadat we een laatste spel in het bos hadden gespeeld, was het tijd om weer naar huis te vertrekken. Rond 4 uur kwamen we zondagmiddag weer aan op de carpoolplaats in Nieuwendijk.

We kijken terug op een zeer gezellig een geslaagd kamp. We bedanken iedereen die daarvoor zijn of haar bijdrage heeft geleverd. Zien we jullie volgend jaar weer? Wat ons betreft wel!