Clubrecord Lars de Kooter

Rosmalen, 11 oktober 2019 – De eerste lange afstand wedstrijd van dit seizoen bracht Lars de Kooter naar Rosmalen. Vorig seizoen heeft Lars ook al twee keer in Rosmalen voor het lange afstand circuit (LAC) gezwommen en dit is hem goed bevallen. Deze keer zwom Lars de 400m vrije slag en 200m wisselslag.

Een kleine twee weken geleden had Lars al zijn eerste 400 meter van dit seizoen gezwommen, maar vanwege het schoolkamp was hij niet helemaal fit. Vandaag in Rosmalen liet Lars zien dat er veel meer in zat. Lars begon furieus met een verbetering van bijna twee en een halve seconde op de eerste 100 meter. Na 200 meter was Lars bijna zeven seconden sneller dan twee weken terug. Lars wist het tempo goed vast te houden en uiteindelijk tikte Lars ruim elf seconden sneller aan. Zijn eindtijd is mogelijk zelfs een Brabants record bij de jongens 11 jaar.

De tweede afstand van de avond ging iets moeizamer, Lars merkte zeker dat hij een snelle 400 meter had gezwommen. Na de vlinder- en rugslag was Lars ruim een seconde langzamer dan begin juni tijdens de minioren finale in Tilburg. Echter dankzij een sterke school- en vrije slag wist Lars toch nog een persoonlijk record te zwemmen. Lars was exact negen tienden sneller dan in juni.

Over een week gaat Lars weer een lange afstand zwemmen, maar deze telt niet mee voor het lange afstand circuit. In Oosterhout zal hij voor het eerst 1500 meter in het 25 meter bad gaan zwemmen.

Uitslag