Tussenstand Zwemcompetitie ronde 1

Het afgelopen weekend was de eerste ronde van de KNZB Zwemcompetitie seizoen 2019-2020. In Sliedrecht zwommen de Biesboschzwemmers samen met PCG uit Gorinchem en De Duck uit Brielle. De Duck komt uit in de landelijke C-klasse en De Biesboschzwemmers en PCG zwemmen in de 1e klasse. PCG doet dit in Regio West en De Biesboschzwemmers in Regio Zuid.

Vanmorgen vroeg waren alle punten bekend van de ploegen die uitkomen in de 1e klasse van Regio Zuid. Van de 17 ploegen zijn de zwemmers van de Werkendamse zwemvereniging op de zesde plaats geeindigd in Regio Zuid. PCG dat in Regio West uitkomt had een punt meer, maar in de eerste klasse van Regio West staan zij op een tweede plaats van de zes(!) ploegen.

Tussenstand Zwemcompetitie seizoen 2019-2020 ronde 1
Tussenstand Zwemcompetitie seizoen 2019-2020 ronde 1

De Duck komt uit in de tweede poule van de C-klasse en daarin staan zij tiende van de tien ploegen. In deze poule komt ook ZVDO ’74 uit en zij staan achtste. Het verschil tussen deze ploegen is bijna 100 punten.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 2 november in Gorinchem en daarna volgen nog wedstrijden op 11 januari 2020 en 14 maart 2020. Deze wedstrijden zijn ook in het Caribabad te Gorinchem