Françoise opnieuw vierde

Riccione (ITA), 18 september 2019 – De tweede en laatste dag voor Françoise Duran op de Europese Masters Kampioenschappen Lifesaving in het Italiaanse Riccione stond in het teken van 100 meter. Françoise moest een pop vervoeren met zwemvliezen aan. Het veld bestond uit twee Duitse, een Italiaanse, een Ierse en een Britse dame naast Françoise.

Françoise stond als derde ingeschreven, maar helaas is het haar niet gelukt om een medaille te veroveren. Françoise kwam als vierde aan de finish van de vijf dames die uiteindelijk gestart zijn. De Britse dame kwam niet opdagen. De winst ging naar Italië voor de twee Duitse dames.

In Riccione was de oogst voor Françoise een derde, twee vierde en een vijfde plaats en daarnaast wist ze ook nog het Nederlands record te verbeteren op de 200m hindernisrace.

Over een jaar staan de Wereld Kampioenschappen gepland van 18 september tot en met 5 oktober. De locatie is dan Riccione, precies dezelfde plaats als dit jaar. Voor de masters in het zwembad staan de afstanden op de eerste drie dagen op het programma.

Resultaten

Afstand Tijd #  
200m obstacle swim 3:09.46 4 NR
100m manikin tow with fins 1:38.01 3  
50m manikin carry 0:56.44 5  
100m manikin carry with fins 1:28.54 4  

Bron: Microplustiming.com