Resultaten open water zwemmen 2019

Het open water seizoen is het afgelopen weekend afgesloten met de wedstrijden in Sleeuwijk en Maastricht. Halverwege juni werd er ‘afgetrapt’ en aan veel wedstrijden is er door leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen. Twee wedstrijden konden door verschillende omstandigheden niet doorgaan. De wedstrijd in Strijen (De Binnenmaas) kwam te vervallen door onweer en de Bosbaan (Amstelveen) vanwege een bacterie.

Er is aan 15 officiele en één zwemtocht deelgenomen door 31 Biesboschzwemmers en hiervan waren er 15 in Nederland en één wedstrijd in België. Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen in Heerjansdam wist Pieter Pijnenburg Nederlands Kampioen te worden op de 2000m schoolslag en brons te behalen op de 3000m schoolslag.

Behalve de wedstrijdprijzen zijn er ook diverse klassementsprijzen behaald. In het Nederlandse klassement schoolslag senioren heren is Pieter als derde geeindigd, terwijl hij bij de masters 25 tot en met 29 jaar kampioen is geworden met een voorsprong van ongeveer 22 seconden. Bij de masters is Ingmar Visser in de categorie 35-39 jaar als derde geeindigd op ongeveer een halve minuut van het zilver. Op de vrije slag is Nadine Scheeve bij de dames 20 – 24 jaar vijfde geworden. Alle resultaten vanaf de junioren tot en met de masters worden opgeteld voor het verenigingsklassement. Bij de 153 verenigingen vinden we de Biesboschzwemmers als 26e geklasseerd, als vierde Brabantse vereniging.

Naast het landelijke klassement wordt er ook een klassement over de vier Brabantse wedstrijden bijgehouden. Als er aan drie wedstrijden is deelgenomen, komt men in aanmerking voor een prijs. De eerste die we tegenkomen is Anne Lisman. Anne is tweede geworden bij de meisjes minioren 4 en 5. Lars de Kooter wist bij de jongens minioren 4 tot en met 6 de winst op te eisen met het maximale aantal punten. Bij de jongens junioren 1 en 2 zijn er vier jongens in de prijzen gevallen en Rens Lisman is één van de gelukkigen. Rens wist derde te worden. Bij de schoolslag heren mocht Pieter voor het eerst de beker op te eisen. In het verenigingsklassement waren alle resultaten goed voor een vijfde plaats in het klassement.

Naast de officiele klassementen wordt er ook nog een alternatief klassement bijgehouden. Hierbij wordt er niet gekeken naar de gezwommen tijden, maar krijgen de eerste 10 zwemmers punten en deze worden bij elkaar opgeteld. In het schoolslag klassement bij de senioren heeft Pieter de winst behaald, terwijl hij bij de senioren als vierde is geeindigd. Naast deze top noteringen zijn er nog diverse noteringen behaald, maar deze komen niet in de buurt van de beste 10. In het verenigingsklassement vinden we de Biesboschzwemmers terug op een 19e plaats, als derde Brabantse vereniging.

Halverwege juni volgend jaar zal het open water seizoen 2020 beginnen en dit zal waarschijnlijk medio september eindigen.

September 2019 (5 uitslagen)
14 Biesbosch Open Water Race 2019  Werkendam
08 Kanaalrace Vlissingen  Vlissingen
07 De Ganzetrek  Wilhelminadorp
07 Biesbosch Zwemtocht  Werkendam
01 8e IJzeren Man Zwemrace  Vught
Augustus 2019 (4 uitslagen)
31 25e Golfbad Osse Maasrace  Lith
25 88e Dopharma Open Water Zwemklassieker De Warande  Oosterhout
10/11 ONK Open Water Zwemmen en Heerjansdam Challenge  Heerjansdam
04 Flanders Speedo Open Water Cup  Willebroek
Juli 2019 (5 uitslagen)
28 Ter Rede van Hoorn 2019  Hoorn
21 10e Brakeboer Trofee  Medemblik
13 OWZ Merwedekanaal 2019  Vianen
07 OWW Gaasperplas  Amsterdam
06 Open Water Swim  Anna Paulowna
Juni 2019 (2 uitslagen)
23 Speedo Swim-In Leiden  Leiden
22 Open Water Rijnlandweekend 2019  Bodegraven