Opgericht op 20 mei 1968
 

Brons Françoise Duran tijdens EK lifesaving

Riccione (ITA), 17 september 2019 – In het Italiaanse Riccione wordt deze week de Europese Kampioenschappen lifesaving gehouden. Binnen de Biesboschzwemmers is er één zwemster die zich met deze sport bezighoudt en dat is Françoise Duran. Françoise komt namens Amersfoort Lifesaving & Oceanrace aan de start. De eerste dag van de masterseditie stonden voor Françoise drie nummers op het programma, namelijk 200m hindernisrace, 50m zwemmen en vervolgens 50m pop vervoeren met vinnen en 50m pop opduiken en vervoeren.

De eerste afstand voor Françoise was de 200m hindernis race en op dit nummer wist zij vierde te worden in een persoonlijk record van vier seconden. De eindtijd van Françoise was 3.09.46 en dit is goed voor een Nederlands record (als de recordlijst klopt). Françoise was ruim drie en een halve seconde sneller dan de oude tijd.

Op het tweede onderdeel, de 100m manikin tow with fins, stonden vijf dames ingeschreven in de 50-plus categorie. Françoise wist beslag te leggen op de derde plaats. Over haar eindtijd was ze absoluut niet tevreden.

Op het laatste onderdeel was er iets meer concurrentie, er waren namelijk zeven dames ingeschreven. Over de 50m popvervoeren deed Françoise 56,44 seconden (inschrijftijd 53,53) en dit was goed voor een vijfde plaats.

Morgen de laatste start voor Françoise, dan staat de 100m Manikin Carry with Fins op het programma. Er komen dan nog vijf dames aan de start en Françoise heeft de derde inschrijftijd (1.21.21).