Opgericht op 20 mei 1968
 
Harry Cornet 7e op Ameland

Harry Cornet 7e op Ameland

Ameland, 14 september 2019 – Terwijl een deel van de zwemclub bezig was met de Biesbosch Open Water Race 2019 heeft Harry Cornet deelgenomen aan de Xterra Netherlands op Ameland. De triathlon bestond uit 1500m zwemmen, 37 kilometer mountainbiken en 10 kilometer hardlopen. Er kwamen ongeveer 400 athleten aan de start.

Harry is van nature een zwemmer en dat kwam hem goed van pas. In de Waddenzee kon hij met de besten mee en wist hij als vierde het water uitkomen. Tijdens het fietsen merkte Harry dat hij niet de juiste benen had en kwamen er diverse triathleten hem voorbij. Was het doel in eerste instantie zo hoog mogelijk eindigen, werd dit door Harry bijgesteld naar finishen. Het lopen door de duinen was zwaar, veel los zand en op en neer.

Tijdens het fietsen kwam Harry erachter dat hij zijn registratiechip kwijt was geraakt. Dit was waarschijnlijk gebeurt tijdens het uitreiken van zijn pak.

De eindtijd van Harry was drie uur vier minuten en 11 seconden en hiermee werd Harry 7e bij de 45-plussers en 59e van de 298 athleten.

Er had misschien meer in gezeten als Harry niet een week voor de wedstrijd enkele dagen griep had gehad. Hij had daardoor ook al de Biesbosch Zwemtocht aan zich voor bij moeten laten gaan. Harry is niet blij met zijn uitslag, maar volgende keer beter.