Erik knap vierde in sprinttriathlon

Rosport (LUX), 1 september 2019 – Na deelname in België aan de Xterra Belgium, heeft Erik ook deelgenomen aan de Xterra Luxembourg. In België kwam Erik aan de start van de Xterra Ful, in Rosport had Erik gekozen voor de sprinteditie. Erik moest 500m zwemmen, 15km mountainbiken en 5km trailrun. De start was vroeg op de ochtend, namelijk al om 8 uur en dus is het afwachten of alles goed zou gaan.

Na een foutje in Oosterhout laatst, een ronde te veel lopen, was het mooi om te zien dat Erik een goede triathlon had in Luxemburg. Het zwemmen ging voor Erik in bijna elf en een halve minuut en de wissel ging in iets meer dan een minuut. Voor het fietsen van de 15km met de diverse hoogtemeters ging Erik goed af. Erik wist in ruim een uur en 9 minuten de afstand af te leggen. De tweede, en laatste wissel, ging opnieuw in iets meer dan een minuut voordat Erik aan het lopen begon. De trailrun kostte Erik 33 minuten en met de totaaltijd van één uur 55 en 56 seconden was Erik klaar met zijn sprinttriathlon. In de utislag bleek Erik in de categorie 45-plus als vierde geeindigd te zijn op 10 seconden van de derde plaats.

Met de deelname aan Rosport kwam er een einde aan het triathlonseizoen voor Erik van dit jaar. Volgend jaar zal hij wel weer aan de diverse triathlons gaan deelnemen.