Drie prijzen in De Lithse Ham

Lith, 31 augustus 2019 – De tweede wedstrijd die meetelt voor de Brabantbeker 2019 werd door Arethusa voor de 25e keer georganiseerd. De locatie voor de 25e editie was de Lithse Ham in Lith. Voor de Biesboschzwemmers kwamen vijf zwemmers aan de start, die goed waren voor drie prijzen. De organisatie had besloten dat de finish niet in het water was, maar net op het land dus er moest een klein stukje gelopen worden om te finishen.

Lars de Kooter en Pieter Pijnenburg wisten in Lith zich in de prijzen te zwemmen. Voor Lars begon de dag met de 500 meter schoolslag en hij liet er vanaf het begin geen gras overgroeien. Lars nam het initiatief en hij gaf dit 500 meter lang niet uit handen. Bij de finish bleek Lars ruim een halve minuut sneller te zijn dan de nummer twee. Later op de dag, tijdens de 500 meter vrije slag, kwam Lars bij de start in het gedrang te zwemmen, maar hij wist dit al snel te omzeilen. Achter de snelste jongen aan wist Lars naar het zilver te zwemmen met een achterstand van ongeveer een halve minuut.

Pieter wist net als Lars zilver te behalen en hij deed dit op de 2000 meter schoolslag bij de senioren. In een vlakke race zwom Pieter de volledige tijd achter zijn concurrent. Hij probeerde in de sprint nog wel het goud te veroveren, maar dit lukte helaas niet.

Ingmar Visser, Rens en Anne Lisman waren de andere zwemmers die aan de start verschenen. Ingmar zwom de 1000 meter school- en vrije slag bij de masters 30+. Op de ‘school’ werd Ingmar vijfde en op de ‘vrij’ was er een achtste plaats. Anne wist haar 500 ‘vrij’ iets sneller te zwemmen dan een week geleden in Oosterhout, helaas lukte dit Rens niet.

Morgen in Vught komen deze vijf zwemmers opnieuw aan de start en dan doen ook Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout, Nadine Scheeve en Julia Verhoeven mee.

Uitslag