Chimène begint sterk in triathlon

Rosport (LUX), 31 augustus 2019 – Vandaag kwam Chimène Huisman aan de start van de Xterra Supersprint triathlon. Dit hield in dat zij 200 meter moest zwemmen, 7km mountainbiken en 2300 meter lopen. In een veld van 14 personen kwam Chimène als 13e aan de finish, maar ze heeft er wel een spektakel van gemaakt.

Het zwemmen ging goed voor Chimène, ze kwam als 7e aan de finish en na het wisselen begon ze als 11e aan het fietsen. Tijdens het fietsen wist Chimène deze klassering te handhaven en na bijna 44 minuten fietsen kon ze haar loopschoenen aan trekken en begon ze als 11e aan de trailrun.

Tijdens de trailrun ging het verkeerd, samen met nog een triatleet ging ze verkeerd op een kruispunt en hebben meer gelopen dan de 2300 meter. Het is heel spannend geweest want beide atleten waren enige tijd vermist omdat ze niet op het parcours liepen. De tijd over het lopen van ruim 51 minuten is daardoor te verklaren.

De eindtijd van Chimène, één uur 42 minuten en 45 seconden , is niet representatief voor haar prestatie, maar het belangrijkste is dat ze aan de finish gekomen is en Chimène kennende kan ze er nu om lachen.

Morgen mag haar vader Erik zijn sprinttriathlon gaan doen. Erik moet 500 meter zwemmen, 15km mountainbiken en 5km lopen. Het is te hopen dat hij deze keer goed telt.