Opnieuw winst voor Lars de Kooter in België

Willebroek (BEL), 4 augustus 2019 – In de roeibaan van Sport Vlaanderen in Willebroek werd voor de eerste keer de Flanders Speedo Open Water Cup georganiseerd. In een veld van ruim vijftig verenigingen en ongeveer 200 deelnemers waren ook de Biesboschzwemmers vertegenwoordigd. Lars de Kooter kwam bij de 11 tot 14 jarigen aan de start van de 1000 meter vrije slag, Deze afstand kan hij in Nederland nog niet zwemmen, dus het was onbekend hoe snel Lars kon zijn.

In een veld van negen jongens was Lars de jongste deelnemer, de overige zwemmers waren twee of drie jaar ouder. De baan was een uitdaging, want men had besloten om niet recht te zwemmen, maar te beginnen en eindigen met een dwarsstuk. Gelukkig gingen alle jongens hier goed mee om. Halverwege streed Lars samen met nog een Nederlandse zwemmer om de zevende en achtste plaats, maar bij het keerpunt ging de andere zwemmer de mist in en zwom Lars de tweede baan helemaal alleen. Met een tijd van zeventien minuten en bijna acht seconden was Lars bij de finish als eerste van de 11 en 12-jarigen en als zevende bij de 11 tot 14 jarigen. Op het podium kreeg hij een gouden medaille en een goudkleurige badmuts als prijs.

Het komende weekend worden in Heerjansdam de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen en Heerjansdam Challenge gehouden. Aan het NK doen Paul Wijnja, Nadine Scheeve en Pieter Pijnenburg mee. Bij de Challenga staan Ingmar Visser en Lars ingeschreven en misschien dat Harry Cornet ook nog op zondag in Heerjansdam verschijnt om deel te nemen aan een kwarttriathlon die daar voor het eerst georganiseerd wordt.

Uitslag