Huisman’s voltooien crosstriathlon Schalkenmehren

Schalkenmehren (GER), 3 augustus 2019 – In het Duitse Schalkenmehren, een plaats in de Vulkaneiffel hebben Erik en Chimène Huisman deelgenomen aan een crosstriathlon. Erik voltooide de volledige triathlon bestaande uit 1500m zwemmen, 32km mountainbiken en 9km trailrun. Voor Chimène waren de afstanden respectievelijk 250m, 10km en 2,5km.

Chimène kwam als eerste aan de start en zij streed samen met nog twee meisjes en een jongen. Na ruim vijf en een halve minuut wisselde Chimène naar het fietsen en hiervoor had ze 51 en een halve minuut nodig. Het afsluitende lopen kostte Chimène iets meer dan 25 minuten, wat haar totaaltijd op één uur 21 minuten en 24 seconden bracht. Chimène werd hiermee derde bij de meisjes.

Erik mocht rond de klok van twee uur beginnen met zijn triathlon. Na ruim vier was Erik klaar en was hij als 14e gefinisht in de categorie 45+ en 80e bij de heren en 91e overall. Het zwemmen kostte Erik bijna een half uur en in zijn categorie behoorde hij hiermee tot de middenmoot. Bij het fietsen en lopen behoorde Erik tot de laatste in zijn categorie. Het fietsen ging in twee uur en twintig minuten waarna hij voor het lopen vijf kwartier nodig had.

Afgelopen zaterdag was ik deelnemer aan de vulcan crosstriatlon in de duitse eifel. De afstanden van 1.5km zwemmen 32km mtb en 9km trailrun. Zwemmen was op de Australische manier ,dat houdt in een 750 mtr zwemmen het water uit hardlopen naar het begin en nog een ronde zwemmen. Oftewel je wordt even uit je zwem ritme gehaald. Hier heb ik weinig last van. Dan 32km mtb en met veel gesteente en heuvels . Met 920mtr aan hoogte verschil en stijgingen met af en toe 15%. Daarin tegen waren de afdalingen wel lekker. Het trailrunnen was erg zwaar maar opgeven is geen optie. Er is altijd maar 1 doel over de finish en geen laatste worden.
Het was zwaar maar voor de volgende crosstriatlon weer wat geleerd. Bijv. Zweet handen op het stuur is niet prettig.

De volgende triathlon voor Erik zal de sprinttriathlon in Oosterhout zijn, eind van deze maand. Deze wordt op hetzelfde moment gehouden als de Dopharma Open Water Wedstrijd.