Brons voor Pieter Pijnenburg in Hoorn

Hoorn, 28 juli 2019 – In het verleden is de open water wedstrijd in Hoorn het decor geweest van diverse internationale wedstrijden. Wedstrijden om de LEN-cup, de Europese titelstrijd en zelfs de Wereld Junioren Kampioenschappen zijn gehouden op de baan die het Ijsselmeer op gaat. Namens de Biesboschzwemmers kwam dit jaar Pieter Pijnenburg aan de start op de 1250 meter schoolslag, een incourrante afstand in het open water zwemmen.

Het veld op de schoolslag in het open water zwemmen is al jaren niet groot en ook in Hoorn kwamen nog geen tien zwemmers aan de start. Pieter was één van de zes heren die startte en hij had de pech dat het tempo in het begin te hoog voor hem was, waardoor hij niet mee kon met de snelste twee heren. Pieter werd dus uiteindelijk derde op ongeveer een minuut van het zilver en ruim twee minuten van het goud.

De volgende wedstrijden voor Pieter zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen die gehouden worden in het tweede weekend van augustus in Heerjansdam. Aan het ONK doen ook Paul Wijnja en Nadine Scheeve mee. Nadine en Paul zwemmen de 3km vrije slag en Pieter 2000 en 3000 meter schoolslag.

Uitslag