Prachtige tijden aan de rand Ijsselmeer

Medemblik, 21 juli 2019 – Een dag na de, terecht, afgelastte wedstrijd in Mijnsheerenland gingen twee leden van de Biesboschzwemmers naar Medemblik om daar deel te nemen aan de tiende editie van de Brakeboer trofee. Lars de Kooter startte op de 500 meter en Pieter Pijnenburg ging voor tien rondjes van 1000 meter.

Rond het middaguur mocht Lars als eerste de haven van Medemblik inspringen voor zijn programma nummer. De jongens en meisjes bleven net in de haven en maakten er een snelle wedstrijd van. Lars lag als derde jongen net voor het keerpunt, maar kon helaas deze positie na het keerpunt niet volhouden. Uiteindelijk tikte Lars als vierde aan in een tijd die ongeveer een minuut sneller was dan een week eerder.

Een kleine twee uur later mocht Pieter beginnen aan de 10.000 meter vrije slag, verdeeld in tien ronden van 1.000 meter. In een veld van 32 heren, vanwege de laatste kans om te voldoen aan de limiet voor de Ijsselmeermarathon, wist Pieter naar de elfde plaats te zwemmen. Pieter had voor de 10 kilometer twee uur en bijna 48 minuten nodig. Pieter was niet tevreden met zijn tijd, maar wel over het feit dat hij het vol had kunnen houden. In het veld kwamen nog twee ex-leden van de Biesboschzwemmers aan de start, namelijk Sander van Elburg en Arne-Willem Kroonen.

Over een week is de open water wedstrijd van Hoorn en daar zal Pieter in ieder geval aan de start verschijnen en daarna volgen nog diverse wedstrijden waarbij de wedstrijd in Heerjansdam belangrijk zijn omdat hier de Nederlandse Kampioenschappen worden gehouden.

Uitslag