Winst trio in crosstriathlon ‘Gasselte’

Gasselte, 7 juli 2019 – In ’t Nije Hemelrijk hebben voor het derde jaar achtereen leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen. Harry Cornet en Erik Huisman hebben solo de XXL-versie voltooid, terwijl Paul Wijnja en Arjon de Bok samen met gelegenheidsfietser Jeroen Damen de estafette versie hebben gedaan. De laatste deelneemster was Chimène Huisman, zij deed mee aan de L-versie. Allen wisten de crosstriathlon te voltooien.

De afgelopen twee jaren wisten Paul, Harry en Arjon de tweede plaats te veroveren bij de estafetteploegen. Dit jaar moesten Paul en Arjon samen met Jeroen de strijd aan gaan en werd de winst gegrepen. Met een voorsprong van bijna elf minuten kon ‘eindelijk’ de eerste prijs in ontvangst worden genomen. Ten opzicht van vorig jaar waren de drie heren ongeveer twee minuten sneller dan vorig jaar.

Harry en Erik deden bij de solo versie en dit hield, net als bij de estafette, in 1500m zwemmen, 45km MTB en 18km trailrun. Vorig jaar had Erik de XL-versie gedaan en dat deed hem besluiten om dit jaar voor de volledige versie te gaan. Harry kwam als tweede het water uit en na de eerste wissel lag Harry nog steeds tweede. Na het MTB-en lag Harry op een vijfde plaats en waren er maar zeven deelnemers sneller over het parkoers gegaan. Het lopen is het zwakste onderdeel van Harry en dat bleek uit de 17e plaats van de trailrun. Uiteindelijk wist Harry beslag te leggen op de zevende plaats in een tijd van drie uur, 50 minuten en 40 seconden. Dit is uiteindelijk nog geen twee minuten achter de estafetteploeg.

Jaar Zwemmen Fietsen Lopen Totaal #
2017 26:56 1:48:15 1:41:55 3:58:21 2
2018 30:32 1:40:38 1:38:01 3:50:43 2
2019 28:26 1:44:48 1:34:38 3:48:55 1

Erik was vorig jaar ruim drie en een half uur bezig geweest voor de XL-versie, maar toen gaf hij al aan dat de XXL-versie zeker ook mogelijk was. Erik had voor het zwemmen bijna een half uur nodig en kwam hij als 17e het water uit. Het fietsen kostte Erik ruim twee uur voordat Erik aan de ruim 18km trailrun kon beginnen. Na bijna twee en half uur lopen kwam Erik aan de finish. De eindtijd van Erik was vijf uur, zes minuten en 12 seconden en werd hij 60e.

Chimène was door Erik op het laatste moment ingeschreven en zij wist een keurige 98e plaats te veroveren. De 500m zwemmen kostte Chimène iets meer dan 13 minunten voordat ze aan de 15km fietsen begon. Na ruim 51 minuten mocht Chimène aan de ruim 6km trailrun beginnen. Bijna 48 minunten had Chimène nodig voor het lopen en uiteindelijk finishte Chimène na één uur, 58 minuten en 59 seconden als 98e deelnemer all-in en als 42e van de 57 vrouwen.

De volgende triathlon is al over een week. Harry en Erik starten daar in ieder geval en ook Robin Iking is ingeschreven voor de eerste triathlon van De Doetse Kom in Giessenburg. De afstanden daar zijn korter dan in Gasselte, namelijk 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.

Geef een reactie