Opgericht op 20 mei 1968
 
Weer topklasseringen Pieter en Nadine

Weer topklasseringen Pieter en Nadine

Anna Paulowna, 6 juli 2019 – In één van de noordelijkste wedstrijden hebben Pieter Pijnenburg en Nadine Scheeve de eer van de Biesboschzwemmers hoog gegehouden. Pieter startte op de 1000 en 3000 meter schoolslag, terwijl Nadine twee keer 1000 meter vrije slag zwom. Met twee tweede en een derde plaats op vier afstanden was de oogst goed te noemen.

Nadine startte eerst bij de masters op de 1000 meter vrije slag en bij de 20-plussers wist ze als derde te eindigen. Nadine had het grootste gedeelte van de race in een groepje gezwommen en wist bij de finish nog de strijd met twee zwemsters aan te gaan. Uiteindelijk was haar eindtijd tien seconden langzamer dan in Leiden, maar ze gaf aan niet moe te zijn. Aan het einde van de dag startte Nadine bij de senioren, maar nu lukte het haar niet op bij de beste drie te eindigen. Echter haar eindtijd was ruim drie kwart minuut sneller dan aan het begin van de dag en bijna een verbetering van haar beste tijd in een open water wedstrijd.

Pieter begon in Anna Paulowna met de kortste afstand, de 1000 meter schoolslag. In een duel met Nicko Kamphuis moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Later op de 3000 meter had Pieter te maken met een andere tegenstander en was het resultaat hetzelfde. Pieter werd tweede, maar het verschil met de snelste zwemmer was minder dan twee seconden.

Morgen duiken Nadine en Pieter de Gaasperplas in Amsterdam in om daar mee te doen aan de open water wedstrijd van Het Y uit Amsterdam. Nadine staat ingeschreven op de 1500 en 2000 meter vrije slag en dit zijn afstanden die zij nog niet eerder gezwommen heeft in het open water. Voor Pieter staat er 2000 meter schoolslag op het programma.

Uitslag

%d bloggers liken dit: