Opgericht op 20 mei 1968
 
Sterke prestaties in open water Amsterdam

Sterke prestaties in open water Amsterdam

Amsterdam, 7 juli 2019 – De zesde wedstrijd van het open water seizoen 2019 bracht de open water zwemmers naar de Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost. De wedstrijd daar wordt georganiseerd door ‘Het Y’ en kent als één van de weinige wedstrijden een wisselend parkoers per wedstrijdnummer. Pieter Pijnenburg en Nadine Scheeve hebben daar op respectievelijk de schoolslag en vrije slag een goede indruk achtergelaten.

Nadine zwom voor het eerst dit seizoen afstanden langer dan 1000 meter, namelijk een 1500 en 2000 meter vrije slag. De kortste afstand werd gezwommen door de masters en in haar categorie wist Nadine beslag te leggen op de zesde plaats. Enige uren later kwam Nadine aan de start van de 2000 meter vrije slag. Voor deze afstand had ze iets meer dan 36 minuten nodig en wist ze een aantal dames achter zich te laten.

Pieter startte alleen op de 2000 meter schoolslag bij de senioren. In een veld van twaalf deelnemers wist Pieter beslag te leggen op de derde plaats. Het verschil met de tweede plaats was iets meer dan een seconde.

Het komende weekend staat er onder andere een wedstrijd in het Merwekanaal in Vianen op het programma. In Vianen wordt voor de 10e keer een open water wedstrijd georganiseerd en zal de focus op het open water zwemmen liggen. In het verleden waren er ook nevenactiviteiten zoals NK voor ambtenaren, waterpolowedstrijden en wijn- en bierproeverijen. Op dit moment hebben al zeven zwemmers zich ingeschreven.

Uitslag

%d bloggers liken dit: