Opnieuw een kwartet medailles tijdens minioren finale 2019

Tilburg, 9 juni 2019 – De tweede dag van de regionale minioren finale 2019 Brabant heeft opnieuw vier medailles opgeleverd. Daarnaast werden er vijf persoonlijke records en een clubrecord gezwommen. Deze tweede dag kwamen Jansje de Ridder, Lars en Amy de Kooter en Tess en Maud Vonk aan de start namens de Biesboschzwemmers.

De dag begon met de 400 meter vrije slag en op dit nummer mocht Jansje haar kunsten vertonen. Jansje begon in een mooi tempo en wist de laatste 100 meter nog te versnellen. Haar eindtijd was een verbetering van bijna 40 seconden en uiteindelijk eindigde ze op de 10e plaats terwijl ze als 19e was ingeschreven.

Na Jansje mocht één van de jongste zwemsters het water induiken. Amy had zich geplaatst voor de 100 wisselslag en stond als zesde van de zeven meisjes in de uitslag. Amy haalde ruim zeven seconden van haar inschrijftijd af en ze mocht extra trots op haar prestatie zijn aangezien de andere meisjes allemaal een jaar ouder waren.

Daarna mochten de één na oudste meisjes zich wagen aan de 100 meter schoolslag. Tess stond als snelste ingeschreven en na vier banen was ze al eerste bij de finish. Tess haalde anderhalve seconde van haar beste tijd af en daarmee ook van haar eigen clubrecord.

Na Tess mocht Lars voor het eerst deze dag het water induiken en hij begon heel sterk. Na de onderwater fase lag Lars voor het veld en bij het keerpunt kwam hij als eerste aan. Helaas kon Lars dit niet volhouden maar hij wist wel als tweede aan de finish te komen en voor het eerst legde hij de 100 meter ‘school’ binnen de 90 seconden af.

Na Lars mocht de andere benjamin het water induiken. Maud begon deze middag met de 50 vlinderslag en doordat ze deze week ziek is geweest kon je zien dat ze het laatste deel van de race het moeilijk had. Ze stond als zesde ingeschreven en ze werd uiteindelijk ook zesde.

Na Maud mocht Tess weer het water induiken en deze keer stond de langste afstand voor haar op het programma, de 200 meter wisselslag. Tess wist halverwege mei voor het eerst de 200 wisselslag binnen de drie minuten te zwemmen en dit lukte haar deze middag nipt niet. Tess was vanaf het begin de eerste zwemster en ze wist als eerste te finishen, net boven de drie minuten.

Opnieuw mocht Lars na Tess aan de start verschijnen en ook hij moest de 200 wisselslag zwemmen. Het doel van Lars was om net als Tess binnen de drie minuten te finishen en hierin slaagde hij ruimschoots. Lars bleef ruim vijf seconden binnen de drie minuten en hij finishde als tweede en werd ook tweede.

De laatste zwemster was Maud en deze keer mocht ze de 100 meter rugslag zwemmen. Ze begon beter dan Tess een dag eerder en ook gingen alle keerpunten goed. Vooral de laatste ging heel goed. Een verbetering zat er niet in, maar ze mocht tevreden zijn met haar race.

Deze middag leverde dus twee gouden en twee zilveren medailles op met daarbij de diverse persoonlijke records ten opzichte van de inschrijftijden en een clubrecord. Met de medailles van de eerste dag erbij was dit kampioenschap goed voor vier gouden, drie zilveren en een bronzen medaille. Daarnaast hebben Lars en Tess voldaan aan de limieten voor de jaargangfinale in Dordrecht aan het einde van de maand. Zij kunnen starten op de 50 vlinderslag, 100 rug-, school- en vrije slag en de 200 wisselslag. Helaas voor beide jonge zwemmers mogen ze maximaal vier nummers inschrijven.

Geef een reactie