Kwartet medailles tijdens Minioren finales 2019 dag 1

Tilburg, 8 juni 2019 – De eerste dag van de Regionale Minoren Finales 2019 Brabant heeft de zes Biesboschzwemmers twee gouden, één zilveren en één bronzen medaille opgeleverd. Daarnaast zijn er acht persoonlijke records en ook nog twee clubrecords gezwommen. Tess Vonk was de succesvolste deelneemster.

Tess kwam tijdens de eerste dag aan de start op de 100 rug- en vrije slag en de 50 vlinderslag. De dag begon met de rugslag en ondanks een matige start, ze gleed weg, wist ze toch naar de winst te zwemmen. De tijd was nipt boven haar beste tijd. Vervolgens mocht Tess de vlinderslag zwemmen. Helaas voor haar werd ze aan het einde van de 50 meter er uit getikt en moest ze genoegen nemen met het zilver. De tijd was wel goed voor een persoonlijk en clubrecord. Tess bewaarde het beste voor het laatst. Op de 100 vrije slag schoot haar brilletje af en na de onderwater fase zette ze deze opnieuw op en ging ze in de achtervolging. Na 50 meter had ze het verschil bijna goed gemaakt en na 100 meter tikte Tess als eerste aan in een dik persoonlijk en clubrecord. Tess wist binnen de één minuut en 14 seconden te finishen.

De laatste medaille was voor Lars de Kooter en hij behaalde deze op de slag die dit seizoen niet lekker liep, namelijk de vlinderslag. Lars wist in een mooie techniek de 50 meter af te leggen en hij wist het brons in de finish veilig te stellen. Lars bleef voor het eerst binnen de 40 seconden op dit nummer. De dag was voor Lars begonnen met de 100 rugslag en hij wist op dit nummer bijna twee en een halve seconde van zijn tijd af te halen. Op de 100 vrije slag begon Lars ook niet sterk door te diep het water in te duiken. Net als Tess kon Lars in de achtervolging en wist hij naar een vijfde plaats te zwemmen in een nieuw persoonlijk record.

De twee jongste deelneemsters, Maud Vonk en Amy de Kooter, zwommen beide de 100 school- en vrije slag. Maud is deze week ziek geweest en kon helaas haar tijden niet aanscherpen. Voor Amy was er de beide nummers wel een persoonlijk record. Op de vrije slag haalde Amy ruim zestien seconden van haar beste tijd af.

Jansje de Ridder kwam deze middag op de 200 meter wisselslag aan de start. Ze opende op de vlinderslag met een dik persoonlijk record en bouwde de voorsprong op haar inschrijftijd steeds verder uit. Uiteindelijk was Jansje ruim één en twintig seconden sneller dan haar inschrijftijd en werd ze negende.

Emma van der Spoel was de laatste die aan de start verscheen, ze zwom net als Tess de 100 rugslag en ondanks de goede keerpunten kon ze haar tijd niet verbeteren.

Morgen komen vijf van de zes zwemmers aan de start van dag twee, alleen Emma doet niet mee. Voor Tess en Lars zijn er opnieuw medaillekansen, beide staan bij de beste drie op de 100 schoolslag en 200 wisselslag. Jansje mag als eerste zwemmen, zij staat ingeschreven op de 400 vrije slag. Voor Maud staat er 50 vlinderslag en 100 rugslag op het programma en Amy zien we op de 100 wisselslag.

Geef een reactie