Erik Huisman neemt deel aan Xterra Belgium

Namur (BEL),8 juni 2019 – Afgelopen zaterdag heeft Erik Huisman deelgenomen aan de Xterra Belgium Full. Dit hield in 1500 meter zwemmen in de maas, 38km fietsen in twee ronden rondom de Citadel van Namur met 1000 hoogtemeters per ronde en als afsluiting nog twee ronden van 5km rondom Citadel met 350 hoogtemeters. In het veld van bijna 600 deelnemers werd Erik helaas niet geklasseerd.

Het zwemmen in de Maas was voor Erik geen probleem, maar door de massa verloor hij zijn horloge en bijna de tijdwaarneming chip. Erik had voor het zwemmen 27 minuten en 16 seconden nodig. De wissel naar het fietsen kostte Erik ruim vijf en een halve minuut en daarna kon hij gaan fietsen. De eerste ronde ging in één uur 28 minuten en 52 seconden en voor de tweede ronde had Erik ruim dertien minuten meer nodig. Het wisselen naar het lopen ging sneller, want na ruim twee minuten begon Erik met lopen. De eerste 5km ging in 45 minuten en 12 seconden, maar helaas ging Erik door de finish en kwam er dus geen tweede ronde en daardoor werd Erik niet geklasseerd.

De reactie van Erik over zijn deelname was:

Vandaag xterra full gedaan in namen Belgie. Zwemmen geen probleem maar met zo’n massa mensen werd mijn garmin horloge af getrokken en verdween richting bodem. Daarna mijn chip van mijn enkel maar gelukkig had de zwemmer achter mij hem in de hand en heb ik hem in mijn wetsuit gestoken. Daarna over op de mountainbike richting citadel om naar boven te rijden gevaarlijke stukken op het parcours en veel bagger door de regen van de nacht ervoor geen risico’s genomen op het parcour en een paar keer de ketting er op moeten leggen. Dan nog maar even lopen erg zwaar met veel trappen en klimmen en afdalingen. Helaas door dat ik niet in de gaten had nog een ronde telopen ben ik na 5 km al naar de finish gegaan. Na 4 uur en 31 minuten gefinisht. Jammer vande 5 km minder ik had het gekunnen