Dik persoonlijk record Lars de Kooter

Veldhoven, 14 april 2019 – In het kader van het lange afstand circuit wilde Lars de Kooter een extra 200 meter wisselslag zwemmen en na een zoektocht was er een wedstrijd in Veldhoven gevonden.

In een serie met vier leeftijdsgenoten kwam Lars in baan drie aan de start. Na de vlinderslag keerde Lars als derde, maar na de rugslag had hij de koppositie overgenomen. Op de school- en vrije slag vergroottte Lars zijn voorsprong en tikte hij met een persoonlijk record aan. De verbetering van Lars was ruim negen seconden en nog maar twee en een halve seconde boven de drie minuten.

Lars heeft nu alle afstanden gezwommen die meetellen voor het lange afstand circuit. Voor een vol klassement moest Lars 400 en 800 vrije slag en twee keer een 200 wisselslag zwemmen. Over ruim een maand zal duidelijk zijn welke klassering hij bereikt heeft bij de jongens minioren 5 en 6.