(Masters)Records in het ‘verre’ Hulst

Hulst, 7 april 2019 – In het Zeeuwse Hulst is het afgelopen weekend de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019 gehouden. Naast het mastersprogramma stonden er ook een aantal nummers van het lange afstand circuit op het programma. In totaal werden er vier persoonlijke records gezwommen en daarnaast ook nog vier club masters records en een Zuidelijke Cirkel record.

Sander van Tilburg zwom in Hulst de 800 en 1500 meter. De dag begon voor hem met de langste afstand en hierop liet hij een goede indeling zien. Zijn tussentijd na 800 meter was bijna een halve minuut sneller dan zijn beste tijd van medio maart van dit jaar. Aan het einde van de wedstrijd was Sander op de 800 meter een kleine seconde langzamer met opnieuw een goede indeling.

Wouter van der Stelt begon ook met de 1500 meter vrije slag en hij zag deze afstand als een training in voorbereiding op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen begin mei van dit jaar. Hij was tevreden met zijn indeling. Zijn tweede afstand, de 400 wisselslag, zwom hij voor het eerst en wist een mooie eindtijd te realiseren.

Françoise Duran wist deze middag twee masters clubrecords te zwemmen en een wedstrijdrecord. Op de 200 vlinderslag zwom Françoise sneller dan het oude wedstrijdrecord en haar tussentijd na 100 meter en de eindtijd waren goed voor clubrecords.

Mandy Swart was de laatste zwemmer die een persoonlijk records wist te zwemmen. Op de 50 rugslag haalde ze ruim een kwart seconde van haar beste tijd af. Het tweede nummer van de dag, de 25 meter schoolslag, zwom ze voor de eerste keer en ze bleef maar enkele tienden boven het masters clubrecord steken.

Antoinette Kant, Nico Swart, Paul en Annette Wijnja waren ook naar Hulst afgereisd. Voor de laatste drie was het een mooie voorbereiding op het ONMK 2019 lange baan dat begin mei in Amersfoort wordt gehouden. Antoinette wist op de 25 ‘vrij’ haar beste prestatie te leveren.

De derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019 wordt begin juni gehouden in Veldhoven. De afstand is dan minder ver, maar traditioneel begint de wedstrijd in Veldhoven vroeg. Het is afwachten of de mastersploeg van de Biesboschzwemmers dan nog in de top drie staat in het verenigingsklassement.

Uitslag